Ondernemend Friesland nieuws

Promotie Friesland op bierflesjes

Promotie Friesland op bierflesjes

Bier als sportdrank voor fietsers en als promotiemiddel om het fietstoerisme in Friesland te bevorderen. Dat is Frysk Fietsbier, een alcoholvrij én limonadevrij pilsbier van het bureau voor toerisme Friesland Holland dat gebrouwen wordt bij Us Heit in Bolsward.

Een maand lang liet het marketingbureau deze zomer diverse toeristen in Heerenveen en Sneek het bier proeven. Het viel zo goed in de smaak dat het nu op de markt gebracht wordt. De verkoop van het traditioneel gebrouwen maltbier (Fries bronwater, gerstemout, hop en biergist) zal zeer toepasselijk verlopen via Friese hotels waar veel fietsvakantiegangers verblijven. Het is de bedoeling dat zij het onderweg of aan tafel consumeren of kopen als souvenir.

 

Het eerste verkooppunt is hotel Amicitia in Sneek. Per set van vier — prijs €4,95 — ontvangt de koper een dik vijftalig Fries vakantiepaspoort met veel toeritische tips voor fietsers. Friesland Holland-directeur Albert Hendriks gaat ook rijwielzaken in Nederland, België en Duitsland benaderen voor de verkoop van zijn “bier met een boekje”.

 

Fietsprovincie Friesland

Naast het vaartoerisme is fietstoerisme een zeer belangrijke inkomstenbron voor de Friese recreatiesector geworden. Dat blijkt nu ook weer in de mooie zomer van 2014.

Nieuwe fietspaden en themaroutes en inmiddels perfecte elektrische fietsen maken het mogelijk nieuwe markten aan te boren. Het bureau voor toerisme Friesland Holland wordt daarbij in het kader van ‘joint promotions’ geholpen door onder andere de Heerenveense rijwielfabriek Batavus. Friesland Holland ontwikkelde e-bike testvakanties die ook op de website van Batavus worden gepromoot: http://www.batavus.nl/e-bike-testarrangementen

 

Groeimarkt Duitsland

Friesland Holland in Wolvega wil samen met Batavus nog meer Nederlanders en buitenlanders interesseren voor een fietsvakantie in Friesland. Het heeft het vizier op een enorme groeimarkt gericht: Duitsland. Hendriks: “Daar neemt de belangstelling voor e-bikes in een razend tempo toe. Geen heuvel is meer te hoog, geen tegenwind meer te sterk, mede dankzij in Friesland gemaakte elektrische fietsen.”

 

Nieuw publiek: comfortfietsers

Recent geïntroduceerde gemaksarrangementen — arrangementen inclusief de modernste e-bikes, fietsinstructie, routemappen met een verhaal, bagagevervoer van hotel naar hotel en snelle pechhulp — blijken een nieuw publiek aan te trekken: de comfortfietser.

 

Hendriks: “Niet zelden zijn dat beginnende fietstoeristen, mensen die een tamelijk luxe leven leiden en nu in de open lucht de wereld willen verkennen. Ik zie nu steeds vaker gasten die uit een gloeiend dure BMW stappen om de Elfstedentocht te fietsen, natuurlijk niet op een e-bike van de bouwmarkt.”

 

Leidende rol voor Friesland in Europa

“Meerdere partijen hebben belang bij een snel voortgaande ontwikkeling en marketing van het fietstoerisme in Friesland en de fiets zelf,” stelt Hendriks. “Fabrikanten, verhuurders en verblijfsaccommodaties, maar ook gezondheidbevorderaars kunnen profiteren van de booming e-bike business. Mijn streven is dat Friesland in Europa op het gebied van fietsrecreatie en fietsenbouw een leidende rol inneemt, net als in de pleziervaart al het geval is.“

 

Interessante websites:

http://www.batavus.nl/e-bike-testarrangementen

www.batavustesten.nl

www.frieslandholland.nl

 

Fotobijschrift: Frysk Fietsbier is een caloriearme, alcohol- en limonadevrije sportdrank.

 

 

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement