Ondernemend Friesland nieuws

Randstad en Tempo-Team halen contract Rijk binnen

Randstad en Tempo-Team halen contract Rijk binnen

De komende twee jaar is Randstad Groep Nederland samen met Manpower en Start/Content het uitzendbureau voor een groot deel van de Rijksoverheid. Randstad en Tempo-Team scoorden in hun gezamenlijke aanbieding het hoogst van alle inzendingen. Naast 10 ministeries, waaronder ook de Belastingdienst en Rijkswaterstaat vallen, maken de Hoge Colleges van Staat gebruik van de uitzendkrachten die door Randstad en Tempo-Team geleverd gaan worden. Dit contract met een geschatte totale waarde van 90 miljoen euro per jaar geldt in de uitzendbranche als een van de grootste in omzet.

Een belangrijk punt waarop de aanbesteding is beoordeeld is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Randstad en Tempo-Team zijn overtuigd dat werk een cruciale factor is voor succesvolle integratie en participatie van mensen in de maatschappij.
 
De twee uitzendbureaus zetten zich tijdens de contractduur in om de doelstelling van het Rijk te verwezenlijken om meer gedeeltelijk arbeidsongeschikten en langdurig werklozen aan een tijdelijke baan bij de overheid te helpen. Randstad en Tempo-Team bieden de mogelijkheid om in de samenwerking met het Rijk minimaal 300 arbeidsplaatsen te realiseren bij de Rijksoverheid voor mensen die Wajonger zijn of onder de WSW of WIA vallen, net als een groep mensen in de WW en WWB.
 
Een voorbeeld van een project waar Randstad en Tempo-Team veel ervaring mee hebben opgedaan op dit gebied is het initiatief voor jongeren onder de naam MOmoney. Dit project biedt jongeren de mogelijkheid van een structurele baan, een contract voor langere tijd, jobcoaching en loopbaanbegeleiding. In Amsterdam was dit initiatief in Nieuw West vooral gericht op Marokkaanse jongeren, waarvan tot nu toe meer dan 450 jongeren begeleid zijn bij hun instroom in het arbeidsproces.
 
Als marktleiders zetten Randstad en Tempo-Team hun kennis en expertise in om samen met de overheid te werken onder het motto ‘Samen werken is samen leven’.
De samenwerking met de Rijksoverheid loopt via het zogeheten Servicepunt Rijksoverheid, dat Randstad en Tempo-Team hiervoor speciaal inrichten. Dit zorgt voor snelheid en efficiëntie en werkt kostenbesparend. Daarnaast wordt de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers vergroot door de werkwijze van het Servicepunt. Deze is er op gericht talent te ontwikkelen en te behouden.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement