Ondernemend Friesland nieuws

Record aantal deelnemende restaurants Ljouwert Culinair 2014

Record aantal deelnemende restaurants Ljouwert Culinair 2014

Nog niet eerder doen zoveel restaurants mee aan het culinaire eetfestijn Ljouwert Culinair. In totaal 23 restaurants uit Leeuwarden en omgeving schreven zich in bij de organisatie. Het evenement geldt als aftrap voor het nieuwe culinaire seizoen. Restaurants presenteren zich met diverse kleine, culinaire gerechten op 12, 13 en 14 september op het Oldehoofsterkerkhof.

Nieuwe deelnemers aan Ljouwert Culinair zijn restaurant Sminia Huys, restaurantcombinatie By Us/Postplaza en Café Thús, het nieuwe (lunch)café in het Fries Museum. ‘Leeuwarden nog beter op de culinaire kaart zetten, dat is wel ons streven’, aldus Ypie van der Lei, eigenaar van restaurant By Us.  Nieuwkomer Peter Scholten van het Sminia Huys heeft een mooie lijst met gerechtjes samengesteld voor het evenement. ‘Leeuwarden culinair laten verrassen, dat is mijn uitgangspunt.’

 

Ljouwert Culinair wordt op 12 september om 16:00 uur geopend met een speciaal jazzconcert, aangeboden aan de winnaar van de aanmoedigingsprijs voor jong jazztalent in Friesland, uitgereikt op City Jazz Leeuwarden, eind augustus. Op zondag 14 september is er een speciale kindermiddag. Taart van Tonny maakt heerlijke cakejes met de kids, Foodtruck Mama Mascha maakt smoothies en pizza’s. Daarnaast zijn er knutsel- en schminkactiviteiten.

 

Het Leeuwarder eetfestijn is elk jaar weer een logistieke krachttoer waarbij een kleine dertig tenten opgebouwd worden, horecamateriaal wordt binnengebracht en faciliteiten als toiletten en glasspoelmachines worden opgebouwd. Alleen al om de stroomvoorziening goed te begeleiden wordt een speciaal stroomschema opgesteld.  ‘Elk jaar weer een enorme uitdaging’, vertelt organisator Lennard Drogendijk.  

 

De opbrengst van Ljouwert Culinair 2014 gaat naar twee goede doelen in Leeuwarden. Dat zijn de Vrienden van het Hospice Leeuwarden en Spelend Sporten, een Leeuwarder stichting voor sportende verstandelijke gehandicapten.  Ljouwert Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door Sligro, Zakelijk Hart Leeuwarden, NDC en vele subsponsoren.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement