Ondernemend Friesland nieuws

RELAIS in zee met Friese communicatiebureau NARVIC

RELAIS in zee met Friese communicatiebureau NARVIC
Het jubilerende samenwerkingsverband ‘Relais Restaurants’, waarin 38 kwaliteitsrestaurants in Nederland samenwerken, heeft de uitgave van haar magazine uitbesteed aan NARVIC Media & Communicatie  in Leeuwarden. Het Friese communicatiebureau heeft direct een flink  aantal wijzigingen doorgevoerd in de formule.

 

Ten eerste wordt de oplage van 100.000 exemplaren gesplitst in twee  edities van 50.000.  De eerste editie wordt gepresenteerd op 6 oktober aanstaande in het Media Plaza van de Jaarbeurs in Utrecht. Relais Restaurants viert daar op die dag het 25-jarig jubileum met een groot galadiner voor leden en relaties. De tweede editie van het magazine zal vervolgens in april 2009 verschijnen.  Het magazine zal, net als voorheen,  gratis worden verspreid onder de gasten van de Relais restaurants.

Niet alleen de titel, ook de inhoud van het magazine zal veranderen, zo meldt bladmanager Brenda de Jong van NARVIC: “Alle respect voor de eerdere edities, maar het magazine was vooral een restaurantgids. Nog steeds zijn de bedrijfspresentaties van de restaurants belangrijk, maar  het accent in het nieuwe RELAIS Magazine zal meer liggen op verbreding van de redactionele onderwerpen. Kunst, beleggen, reizen; dat zijn óók onderwerpen waar de Relais-gasten in geïnteresseerd zijn.”

 

 


De uitsplitsing in twee  edities maakt het mogelijk om de redactionele artikelen en ook de cover van het magazine halverwege het jaar te wijzigen, zo legt De Jong uit: “Dit heeft natuurlijk het grote voordeel dat het fris blijft. Een gast die na een half jaar weer een van de restaurants bezoekt krijgt opnieuw een cadeautje mee. De bedrijfspresentaties blijven gelijk, maar de artikelen wijzigen.”

Adverteerders  kunnen intekenen voor één of meerdere edities. “Ook dat is natuurlijk een voordeel”, zegt De Jong. “Een adverteerder kan nu voor de helft van de prijs instappen en kijken wat de effecten zijn.”

Die  effecten  van relatiemagazines blijken overigens aantoonbaar  positief te zijn, met name op het gebied van het bevorderen van klantentrouw en het versterken van het imago van de afzender. Dit bleek in 2005 uit een gezaghebbend onderzoek van bureau Millward Brown en dezelfde conclusie kwam in 2007 nog eens uit een uitgebreid onderzoek van Cendris (onderdeel van TNT Post). Relatiemagazines maken dan ook een stormachtige groei door op dit moment.

NARVIC Media & communicatie is gespecialiseerd in  het gebruik van relatiemagazines in de communicatiemix van bedrijven. NARVIC maakt onder andere 'GOEDE REIS!' (Arriva), ARRIVARIA (Arriva), 'D.E.A.L' (Trustus Vermogensbeheer) en 'RELAIS MAGAZINE'(Relais Restaurants).


Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement