Ondernemend Friesland nieuws

Rho adviseurs verhuist naar Leeuwarden

Rho adviseurs verhuist naar Leeuwarden

32 Arbeidsplaatsen naar Friese hoofdstad.

Het is in feite een beetje thuiskomen, want de wortels lagen er al: het bedrijf Rho adviseurs voor leefruimte verhuist van Oenkerk naar Leeuwarden. Deze zomer zullen de 32 medewerkers van de noordelijke vestiging van deze landelijke speler twee etages betrekken in de oude Willem Lodewijkschool, aan de Druifstreek 72 in de Friese hoofdstad. “Nu we door fusie een landelijke speler zijn, voelden we de behoefte om centraler te zitten en vooral ook dichter bij openbaar vervoer. En we hadden eerlijk gezegd ook wel zin in de dynamiek van de stad”, verklaart directeur Dick Takkebos van Rho adviseurs.

Inmiddels vijf vestigingen over hele Nederland.

Zoals gezegd; de wortels lagen al in Leeuwarden, want Rho adviseurs is in Fryslân voortgekomen uit Buro Vijn, dat  in 1968 begon aan de Engelsestraat. Via het Europaplein verhuisde het adviesbureau voor ruimtelijke ordening naar Oenkerk, waar het sinds 1978 zetelde op landgoed Stania State. “Een prachtige plek”, aldus Takkebos. “Maar inmiddels heeft Rho niet alleen een vestiging in Fryslân, maar ook in Rotterdam, Middelburg, Eindhoven en Deventer. Een club met in totaal 120 mensen, die overal in het land werken en die we op basis van talent en expertise ook veelvuldig uitwisselen. Dan is het in het kader van duurzaamheid en ook efficiency goed om met de noordelijke vestiging dicht bij een OV-knooppunt te gaan zitten. Met name dankzij de Haak om Leeuwarden is de bereikbaarheid van de Friese hoofdstad ook via de weg prima. Bovendien waren we erg gecharmeerd van de wijze waarop de gemeente Leeuwarden meewerkt. Kennis en netwerken worden gedeeld, er wordt proactief meegedacht. We voelen ons erg welkom.” Het pand aan de Druifstreek, grenzend aan de Tweebaksmarkt,  krijgt met de verhuizing van Rho een gevarieerde dynamiek. In het pand zit niet alleen Rho, maar ook softwarebedrijf Prodist. Verder zijn er concrete plannen om in het markante pand ook een advocaat, een architect en een vastgoedontwikkelaar te huisvesten. “Mooie aanvullende dienstverlening”, aldus Takkebos. “We werken nu al vaak samen en gedeelde huisvesting kan dat alleen maar versterken. Bovendien heeft een herontwikkelde school als bindend element natuurlijk ook een prachtige symbolische waarde”.

 

Inspirerend bedrijf voor Leeuwarden

Wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden is er vanzelfsprekend blij mee. “Natuurlijk is het fijn om te horen dat Rho tevreden is over de wijze waarop wij als gemeente zaken aanpakken. Nog belangrijker is de dynamiek die dit bedrijf met zich meebrengt. Leeuwarden krijgt er een inspirerend bedrijf bij, met goedgeschoolde mensen en concrete banden met allerlei nationale ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening en planologie. Een bedrijf dat in een markant pand in onze stad ook nog eens synergie zoekt met andere disciplines, zodat de bedrijven elkaar kunnen versterken. Meer kun je als gemeente niet wensen.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement