Ondernemend Friesland nieuws

Ruim 8.000 bezoekers voor Smaakparadijs

Het Smaakparadijs in het Natuurmuseum Friesland  heeft de afgelopen twee weken maar liefst 8000 bezoekers getrokken. In het museum maakten kinderen kennis met de basissmaken zoet, zuur, zout en bitter, oude en nieuwe smaken. Een van de favoriete onderdelen was het proeven van insecten, onder de noemer ‘nieuwe smaken’. De opening van het Smaakparadijs op 14 februari was ook de officiële start van Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015.

Leeuwarden is dit jaar Hoofdstad van de Smaak. Dat betekent een jaar lang aandacht voor eerlijk en lekker eten van dichtbij. Het hele jaar door zijn er evenementen waarbij regioproducten in de spotlights staan. Daarvoor werkt de organisatie samen met bijna veertig partijen, variërend van onderwijsinstellingen, culturele instellingen, bestaande culinaire evenementen en het bedrijfsleven.

Het Smaakparadijs in het Natuurmuseum is mogelijk gemaakt door Innexus, Koopmans Koninklijke Meelfabrieken, LOF, LTO Noord, De Friesland Zorgverzekeraar, Van Hall Larenstein, Nordwin College, Friesland College, Suikerunie, Frisia, Greydanus, Priuw, Foodtruck Mama Mascha, Claudy Jongstra, Bugalicious, Friesland Campina, Natuurmonumenten, Broodje Bewust, de Taart van Tonnie en Slager S.P. de Graag. Grote trekkers van de expositie waren de ‘nieuwe smaken’; kinderen konden een insect proeven. Ook de spannende smaken waren zeer in trek. In een verduisterde ruimte kregen kinderen bijzondere gerechten voorgeschoteld die ze van te voren niet konden zien.

Deze maand organiseert Hoofdstad van de Smaak in samenwerking met City Jazz Leeuwarden nog JazzNtaste op zondag 22 maart, een culinaire rondgang langs de Leeuwarder horeca in combinatie met lekkere jazzoptredens. Op 24 maart organiseert Hoofdstad van de Smaak in samenwerking met Merk Fryslân en het Friesland College de ‘Foodbloggersday’. Bekende foodbloggers uit Nederland komen naar Leeuwarden. Na een rondgang langs bijzondere producenten, gaan ze aan de slag in de keukens van het Friesland College.
 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement