Ondernemend Friesland nieuws

Sailing Point Terherne investeert anderhalf miljoen in uitbreiding

Zeilsportcentrum betreedt zakelijke markt met events

 

Zeilsportcentrum Sailing Point in Terherne heeft ruim anderhalf miljoen euro geïnvesteerd in de aankoop van bedrijfsgebouwen met twee inpandige woningen en een deel van de haven van Watersportcentrum Mid Friesland aan het Jelle-Paad in Terherne. Ook het aangrenzende havengebouw maakt deel uit van de deal met de vorige eigenaar, een vastgoedmaatschappij van de familie Baarsma, voorheen wijnhandelaren in Gorredijk. Sailing Point huurde het hoofdbedrijfsgebouw al enkele jaren van de Baarsma’s, maar wordt nu dus eigenaar, ook van de delen die nog niet door het bedrijf geëxploiteerd werden.

Aannemer Leemburg uit het dorp vergroot momenteel de haven met 32 boxen tot 75 ligplaatsen voor jachten tot 15 meter. Sailing Point kan als participant in Watersportcentrum Mid-Friesland beschikken over nog eens 125 ligplaatsen. Directeur Fokke Veenstra liet het havengebouw, dat ook de sanitaire voorzieningen van de sporthaven onderdak biedt, metaformoseren tot een receptie voor zijn bedrijf en vergader- en ontvangstlocatie voor groepen. De grandcaféachtige ‘Salon’ op de begane grond en de vergaderserre ‘Stuurhut’ bieden plaats aan ca. 30 personen per ruimte. De ‘Salon’ heeft een terras en een activiteitenweide waarop ook een partytent geplaatst kan worden, waardoor het accommoderen van grote groepen mogelijk wordt. De ‘Stuurhut’ biedt rondom zicht op het watersportgebeuren van Terherne en het groene platteland.

 

Business

“Door de nieuwe aanwinst kunnen we ook de zakelijke markt bedienen. We willen ons richten op de kleinere meetings en events van een bovengemiddelde kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Voor een break out hebben we in topstaat verkerende zeilboten en sloepen gereed liggen. In onze haven, die een directe verbinding met het Sneekermeer heeft, is ook afmeergelegenheid voor skûtsjes en boerenpramen. Trouwens, we kunnen ook grote zeilevenementen aan door samenwerking met collega zeilbootverhuurders als De Drijfveer in Akkrum en Sail-a-way in Offingawier aan het Sneekermeer. Onderdak hebben we ook voor de deelnemers, want in Terherne zijn met de komst van twee nieuwe bungalowparken voldoende vakantiewoningen te huur én appartementen, bijvoorbeeld van Terherne Haven. Voor de catering schakelen we plaatselijke restauranthouders in.”

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement