Ondernemend Friesland nieuws

Samenwerken en uniekheid kansen voor Friesland aldus Vermeend

Willem Vermeend bij het Groot Fries Ondernemers treffen 2014

Groot Fries ondernemers treffen druk bezocht. 

Bijna 300 ondernemers van maar leifst zes ondernemers- en businessclubs uit Friesland lieten zich dinsdagavond inspireren door prof. dr. Willem Vermeend. Tijdens het Groot Fries Ondernemerstreffen in het WTC Congrescentrum Leeuwarden gaf hij een bevlogen lezing over de toekomst en de economische kansen voor Friesland. Volgens Vermeend spelen de grootste innovaties zig af bij de MKB bedrijven en was digitalisering het toverwoord van de avond.

Digitalisering

Vermeend put tijdens zijn lezing uit zijn jaren als tweede Kamerlid en minister, maar bovenal uit zijn recente ervaringen. Vandaag de dag bekleedt Vermeend hooggeplaatste functies in het bedrijfsleven. Daarnaast is Vermeend sinds 2006 hoogleraar Europees fiscaal recht en fiscale economie aan de Universiteit te Maastricht. Trends als digitalisering, big data analyse en 3D printen plaatst hij moeiteloos in zijn context en hij geeft praktische voorbeelden voor de ondernemers in de zaal. “Kijk naar de binnensteden. Klanten komen uit een straal van 50 kilometer, maar de concurrentie is wereldwijd.” Het zorgt voor een buitengewoon boeiende, maar ook verhelderende wake-up call voor de Friese ondernemers, aangesloten bij CCL Leeuwarden, DCCF, JCCF, Handel & Industrie Sneek, CC NWF en CCZF.

 

Slimmer doen

Voor Friesland liggen er volop kansen aldus Vermeend. Een slimme maakindustrie, samenwerken en eigenheid bijvoorbeeld. “Nederland staat in vrijwel alle lijstjes in de top 10. We hebben alleen zelf niet door hoe goed we zijn.” En dat terwijl de economie razendsnel verandert. Iedere dag worden nieuwe technieken ontwikkeld die de verdienmodellen van huidige reuzen onder druk zetten. “Het maakt tegenwoordig niet meer uit waar je gevestigd bent. Het gaat erom of je dat wat je doet slimmer doet. Of je uniek bent. De sociale factor in Friesland kan dan juist bijdragen. Werk samen en wees niet bang voor concurrentie. Als je samen kunt werken, krijgt concurrentie een andere dimensie. Want je kunt juist leren van je concurrenten.”

 

Uniek zjn

De samenwerking tussen de commerciële clubs voor het Groot Fries Ondernemers Treffen biedt alvast het goede voorbeeld. Er wordt aansluitend dan ook nog lang nagepraat over de veranderende economie. Uniek zijn. Samenwerken. Trends. Businessmodellen. Het zijn zaken waar Vermeend de zaal afsluitend toe aanspoort om maandelijks minimaal vier uur actief mee aan de slag te gaan. Daar wordt dan ook nog lang over nagepraat.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement