Ondernemend Friesland nieuws

Saxion Hogescholen verlengt contract met Friese PTH Groep

Saxion, één van de grootste hogescholen van Nederland, heeft onlangs officieel het aanbestedingscontract verlengd bij het Friese audiovisuele bedrijf PTH Groep. Sinds de zomer van 2008 is PTH Groep huisleverancier voor alle vestigingen van de hogeschool. De locaties in Deventer, Enschede en Apeldoorn worden door PTH voorzien van onder andere digitale schoolborden, touchscreens, beamers, LED schermen, bedieningssystemen, videoconferencingsystemen en complete narrowcastingoplossingen. Naast het adviseren, leveren en installeren van de audiovisuele apparatuur verricht PTH Groep alle service en onderhoud op audiovisuele apparatuur.

PTH Groep is gevestigd in Kollumerzwaag en adviseert, installeert en verleent service op audiovisuele maat oplossingen voor het onderwijs, bedrijfsleven, de zorg en overheidsinstanties. Vrijdag 24 juni jl. won PTH Groep de ondernemersprijs Noordoost Friesland. De PTH directie ontving de Bonifatiusbokaal uit handen van Gedeputeerde Sjoerd Galema. PTH scoorde volgens het officiële jury rapport hoog op betrouwbaarheid, innovatie, strategie, prestatiegerichtheid en flexibiliteit.

 

Reden voor verlenging aanbestedingscontract

"PTH Groep heeft afgelopen jaren bewezen een betrouwbare, stabiele en degelijke partner te zijn." Met name de Friese no-nonsense mentaliteit spreekt de Overijsselse hogeschool enorm aan. "Je kunt op ze vertrouwen! De adviezen en installaties die PTH levert zijn van hoge kwaliteit, dat heeft de praktijk afgelopen jaren uitgewezen. De PTH-ers zijn innovatief, bedenken nieuwe (nog niet in de markt bestaande) oplossingen en leveren hoogwaardige kwaliteitsapparatuur." Continuïteit in het lesgeven is ook voor Saxion een pre: "Uitval van lessen door defecte apparatuur kunnen ook wij ons niet permitteren, er is ons alles aangelegen om voor die continuïteit te kiezen!" Aldus Karina Haarman en Edwin Noordink van de afdeling inkoop van Saxion.

 

Innovaties bedacht door PTH Groep voor het onderwijs

Enkele jaren geleden ontwikkelde PTH Groep een "onzichtbaar" elektrisch wandliftsysteem speciaal voor het Saxion. Dit werd net als het touchscreen bedieningspaneel voor het bedienen van audiovisuele apparatuur in een leslokaal een nationaal succes. Ondanks het hoogteverschil tussen leerlingen en docenten kon iedereen met het wandliftsysteem op een veilige manier het bord op de gewenste hoogte bedienen. Het elektrische wandliftsysteem werd na een groot succes bij het Saxion, aan scholen in heel Nederland verkocht.

 

PTH Groep blijft door innoveren

Met de komst van glasvezel heeft PTH Groep afgelopen jaar nog een nieuwe ontwikkeling voor het Saxion uitgerold. Vanuit de vestiging in Kollumerzwaag kunnen geaccrediteerde PTH medewerkers de audiovisuele apparatuur, op alle vestigingen van het Saxion op afstand bedienen en uitlezen. Wanneer de gebouwen op vrijdag dicht gaat kunnen medewerkers controleren of alle beamers bijvoorbeeld zijn uitgeschakeld zodat de beamers niet het hele weekend blijven branden, en snel defect gaan. Deze innovatie levert Saxion een flinke besparing op.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement