Seedykster Toer wordt Het Lage Noorden

Kunst met verblijf

Kunstenaars vanuit de hele wereld kunnen hier enige weken of maanden werken en verblijven. Om onderzoek te doen of om een werk te maken. Geïnspireerd door de rust, ruimte en vergezichten van deze bijzonder locatie. Niet voor niets was de Waddenkust altijd al een geliefde plek voor kunstenaars. Op dit moment wordt voor hen de stal omgebouwd tot ruime geoutilleerde ateliers en een kunstopslag. Zulke plekken zijn schaars in Nederland. Niet voor niets is er al (internationale) animo: de eerste kunstprojecten staan al in de agenda.

Verblijf met kunst

Het Lage Noorden blijft de ontmoetingsplek die het altijd al was. Recreatieve gasten zijn dan ook van harte welkom. En met hun verblijf steunen ze indirect de kunst. Zo brengen we de rust, natuur én kunst samen. Zij kunnen -net als de kunstenaars- overnachten in het B&B-huis. Of in een cabin midden in het groen. Aan beide wordt op dit moment hard gewerkt. De nieuwe eigenaren houden daarnaast een stukje Seedyster Toer in ere: de mini-camping blijft, evenals de toren! Zo heeft een zeer breed publiek toegang tot dit unieke concept.

In mei 2021 opent Het lage Noorden haar deuren. Vanaf nu kan iedereen een kijkje nemen op de website of alvast boeken op www.hetlagenoorden.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten