Ondernemend Friesland nieuws

Seminar Social Media bij Tijhuis Ingenieurs BV succesvol verlopen

Ingenieursbureau Tijhuis Ingenieurs organiseerde drie achtereenvolgende donderdagen een seminar Social Media voor haar relaties met medewerking van online marketeer Gerard Duursma.  Een zeer gemêleerd gezelschap kreeg in een middag een stoomcursus toepassen social media voor de kiezen. Daarnaast presenteerde Tijhuis Ingenieurs BV haar nieuwe wijze voor het uitwisselen van projectdocumenten: tijhuisdownloads©.

Het aardige aan de setting bij een ingenieursbureau in waterbeheer is de aanwezigheid van medewerkers van overheden, aannemers, , natuurverenigingen en collega-bureau’s. Voor de meeste aanwezigen was dit seminar een kennismaking met de enorme wereld achter de bekende begrippen als LinkedIn, Twitter en Facebook. Maar ook de enkele ervaren gebruiker kon verder wegwijs in de digitale communicatie worden gemaakt door de gedreven aanpak van Gerard Duursma.

 

 De kennismaking met de vele digitale media en de vele mogelijk- en onmogelijkheden van deze media bracht de nodige tongen los. ‘Ik ben aannemer en mijn personeel hoeft van mij niet de hele dag achter de telefoon te hangen maar moet gewoon aan het werk!’ of ‘wat eng dat ik altijd en overal te vinden ben op het net!’ Gerard Duursma, de enthousiaste edutainer van Bonopoly, had het druk om de vooroordelen te sussen.

Na de koffie volgde de inhoudelijke toepassing van LinkedIn binnen de bedrijfstrategie. Duursma legt uit: ‘Voordat bedrijven starten met social media in hun marketingstrategie is het van belang om na te denken over het doel: wat wil ik ermee bereiken!’ Voor de aanwezigen waren ook de tips om een volledig profiel te maken en te zorgen voor hogere vindkans op internet van belang.

Hans Tijhuis, eigenaar van het bureau, presenteerde in de lijn van het digitaal uitwisselen van gegevens,  de nieuwe downloadsite van het bedrijf.  Door het digitaal uitwisselen van projectinformatie zal veel minder papier worden gebruikt en heeft de klant  overal en altijd inzage in de ligging van het project (op een Google-Earth ondergrond) en alle rapporten en tekeningen die daarbij horen.

“Na een opstartfase willen wij de applicatie uitbreiden met 2 richting verkeer, waardoor we ook klanttevredenheid en servicegerichtheid kunnen monitoren”, aldus Tijhuis. 

 

“Heel erg 2.0 en wie weet straks wel internet 3.0! Dat wordt de toekomst”, aldus Duursma. De visuele en virtuele wereld loopt langzaam in elkaar over. Na afloop was er een borrel met heerlijke hapjes, heel erg ouderwets maar wel effectief netwerken!

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement