Ondernemend Friesland nieuws

SKion verkrijgt significant belang in Paques

SKion GmbH, het investeringsbedrijf van de Duitse onderneemster Susanne Klatten (BMW, ALTANA, SGL), neemt een aandeel van 20 % in watertechnologiebedrijf Paques uit het Friese Balk. SKion verkrijgt deze positie via een acquisitie van aandelen van de huidige aandeelhouder (familie Pâques) en een kapitaalsverhoging. SKion zal in de Raad van Commissarissen van Paques vertegenwoordigd worden door Dr. Reinhard Hübner.

 

 

 

 

Rob Heim, Algemeen Directeur Paques: ”Wij verwelkomen de nieuwe aandeelhouder. Voor Paques is het waardevol om twee familiebedrijven als aandeelhouders te hebben, die een lange termijn visie hebben. Daarnaast helpt de transactie Paques met het versnellen van het continu investeren in innovatie en verhoogt het de snelheid van implementatie en valorisatie van nieuwe technologieën. Naast productontwikkeling zal Paques ook haar marktpositie versterken. Met name in de belangrijke Duitse markt, maar ook in groeimarkten als Brazilië, India en Noord- Amerika.”


Jos Pâques, grondlegger en groot aandeelhouder van Paques: ”Paques ziet het als haar missie om te werken aan de belangrijkste uitdagingen van vandaag: het reduceren van de koolstofdioxide en water voetafdruk, en het terugwinnen van waardevolle grondstoffen. Wij hebben de ambitie om een significante en positieve bijdrage te blijven leveren aan deze vraagstukken. Met het investeren van SKion in ons bedrijf, zijn wij in staat om onze innovatiekracht te versterken en de implementatie en valorisatie van nieuwe technologieën te versnellen.”


Dr. Reinhard Hübner, investment manager SKion GmbH: ”Paques is wereldwijd een toonaangevende innovator op het gebied van biologische zuiveringstechnologieën voor de behandeling van afvalwater en gas. Klanten uit een grote verscheidenheid aan branches, reduceren hun ecologische voetafdruk door het toepassen van Paques’ technologieën. De samenwerking met Paques onderschrijft onze doelstelling: het investeren in doorbraaktechnologieën die bijdragen aan de uitdagingen van morgen. Watertechnologie is een sector die voldoet aan onze criteria.”

 

Over Paques

Biotechnologie dat water en gas zuivert is het specialisme van Paques. Het revitaliseren van grondstoffen is ons motto. Paques helpt bedrijven bij te dragen aan de grote uitdagingen van vandaag: het verminderen van water en CO2 voetafdrukken en het terugwinnen van waardevolle grondstoffen. De anaerobe waterzuiveringssystemen van Paques produceren energie uit afvalwater terwijl het water wordt gezuiverd. Hiermee wordt hergebruik van water 


Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement