Ondernemend Friesland nieuws

Sloepvaren op maat voor mindervaliden

Sloepvaren op maat

Uniek watersportproject geschikt voor rolstoelen

U houdt van watersport, maar zit in een rolstoel. Of houdt u van watersport en wilt iemand die in een rolstoel zit mee laten genieten van de watersport? De stichting Sloepvaren op Maat heeft nu een unieke project opgezet. Deze 8 meter lange sloep is zo aangepast dat er een rolstoel in past. De stichting Sloepvaren op maat wil mensen in een rolstoel de kans geven om vanaf het water te genieten van al het moois dat Friesland te bieden heeft.

Samenwerking Antonius Ziekenhuis Sneek

De sloep is om een aantal redenen extra bijzonder. Allereerst omdat men aan de buitenkant niets bijzonders ziet. Het lijkt een gewone klassieke Wester-Engh sloep. De sloep is echter aan boord uitgerust met een lift voor rolstoelgebruikers. De besturing kan middels een afstandbediening bediend worden en er is in het geval van nood een directe verbinding aan boord met het Antonius Ziekenhuis te Sneek. Als er onderweg medische problemen voordoen, dan kan er spraakcontact gemaakt worden met het Antoniusziekenhuis te Sneek. Indien noodzakelijk zorgen zij voor ambulancevervoer, hetzij over water of de weg. In het Antoniusziekenhuis kan men de exacte positie van de sloep aflezen en zo nodig de navigatielichten van de sloep laten knipperen.

 

Sterk gereduceerd verhuurtarief

Om de doelgroep zoveel mogelijk in de gelegenheid te stellen om gebruik te maken van de aangepaste sloep, geldt voor hen een sterk gereduceerd verhuurtarief.  Dat is nu 40% van de reguliere verhuurtarieven. Maar wij willen de sloep zelfs tegen onkosten (alleen brandstof en schoonmaak) ter beschikking gaan stellen. Hiervoor is gekozen omdat gebleken is dat mensen en instellingen in de doelgroep hard getroffen worden door bezuinigingen en daardoor weinig overblijft voor pleziertjes, dagjes uit etc.

 

 

Crowdfunding
Om dit toch mogelijk te maken wordt de sloep ook aan de reguliere vaargast verhuurt. Maar omdat dit het ter beschikking stellen aan de doelgroep tegen een onkostenvergoeding niet dekt, is de stichting op zoek naar aanvullende financiering. Daarom is sinds een kort een crowdfundingcampagne gestart. Ook is de stichting op zoek naar vrijwilligers die de stichting bijvoorbeeld helpen bij het onderhoud of verplaatsen van de sloep naar opstapplaatsen. Voor het besturen van de sloep is geen vaarbewijs nodig, maar moet men wel minimaal 21 jaar oud zijn. Mensen in een rolstoel hebben helaas niet zoveel mogelijkheden om op het water te zijn en de stichting wil er graag voor zorgen dat ook zij deel uit kunnen maken van de watersport.

 

Voor meer informatie over het doel, de verhuur en over de crowdfundingcampagne verwijzen we u naar de website van de stichting: www.sloepvarenopmaat.nl

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement