Ondernemend Friesland nieuws

Smallingerland viert oplevering 1e fase Raadhuisplein

Drachten als regionaal koopcentrum.

Op 20 november a.s. viert Drachten dat de werkzaamheden aan fase 1 van het project Raadhuisplein vrijwel afgerond zijn. Daarmee wordt een belangrijk hoofdstuk van de herstructurering van dit deel van het centrum van Drachten afgesloten. Naast de werkzaamheden aan de gebouwen heeft ook de openbare ruimte een impuls gekregen. Betonnen straatklinkers en standaard lichtmasten zijn vervangen door nieuwe gebakken straatstenen en speciaal ontworpen lichtmasten die recht doen aan deze bijzondere plek. In de lichtmasten zijn ook stroomvoorzieningen opgenomen die het mogelijk maken het Raadhuisplein te gebruiken voor de warenmarkt en evenementen.

Bijzondere effecten

Een bijzonder effect geven de 'gestrooide' verlichte klinkers aan de westzijde van het plein, die ook reageren op de beweging van langslopend publiek. Deze kunstzinnige verlichting draagt met de waterelementen rondom het grote terras aan de noordzijde bij aan de accentuering van dit fraaie, eigentijdse plein in het centrum van Drachten. De herinrichting van de openbare ruimte is mede mogelijk gemaakt door een ISV-bijdrage van €1.470.000 van de provincie Fryslân. De totale kosten van de aanpassingen aan het openbaar gebied onder en boven de grond bedragen ruim €6,5 miljoen.

 

Belangrijk voor Drachten

De herontwikkeling van het Raadhuisplein is van belang om Drachten als regionaal koopcentrum op de kaart te zetten en te houden. De verruiming van het winkelaanbod in combinatie met een kwaliteitsslag om de verblijfskwaliteit te versterken, hebben tot doel om het winkelend publiek aan Drachten te blijven binden. Naast het project Raadhuisplein initieert de gemeente ook nog andere projecten om het centrum van Drachten aantrekkelijker te maken, zoals het heropenen van de Drachtstervaart, de herinrichting van de Vogelzang en op termijn die van De Markt. Daarnaast zijn er budgetten beschikbaar gesteld om het opknappen van de aan het Raadhuisplein grenzende gevels te stimuleren en worden de laatste luifels van het 'oude luifelplan' gesloopt. Deze fysieke ingrepen vormen samen met de investeringen in de culturele beleving van Drachten een aantrekkelijk mix voor bezoekers en bewoners om in het centrum te winkelen, te verblijven, te wonen en te werken.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement