Ondernemend Friesland nieuws

Snakeware in top tien

Met het uitkomen van de Gids Content Management Systemen 2009 en de Intranet Monitor 2009 is duidelijk geworden dat het Friese bedrijf Snakeware met haar product voor websitebeheer, CMS Enterprise, tot de top 10 van meest gebruikte content management systemen in Nederland is toegetreden.

 

Deze opmerkelijke score wil het Friese internetbureau de komende jaren verder verbeteren. Om dit mogelijk te maken lanceert Snakeware in juni de nieuwste versie van haar veel toegepaste product met legio vernieuwingen om de markt nog beter van dienst te zijn. De eerste multinational heeft zich al gemeld zo gaat de internationale website van Frico draaien op CMS Enterprise.

 

Tijdens de klantendag van Snakeware, gehouden in het Abe Lenstra Stadion, op de dag dat Snakeware 14 jaar bestaat, werd dit nieuws bekend gemaakt. Aan klanten werd een preview getoond van CMS Enterprise versie 9, die onder andere als voordeel heeft dat in elke browser en platform gewerkt kan worden. Ook krijgen de gebruikers van het Snakeware product een zogenaamd ‘dashboard’ ter beschikking als overzichtelijk vertrekpunt binnen het uitgebreide CMS pakket. ”Het dashboard laat zien wat iedere gebruiker aan functies heeft, geeft favorieten weer en laat de laatste wijzigingen zien. Dit is uitermate gebruiksvriendelijk, daar waar je in andere software nog wel eens verdwaalt”, vertelt Johan Nieuwenhuis, technisch directeur van Snakeware.

 

Het Friese internetbureau met kantoren in Sneek, Amsterdam, Riga en vanaf september ook in New York heeft hiermee een primeur te pakken waarbij het CMS met roots uit Friesland in binnen- en buitenland gebruikt gaat worden. Ate van der Meer, directeur van Snakeware ziet grote mogelijkheden en zegt: "Wij hebben onze software de afgelopen 14 jaar ingezet bij Nederlandse bedrijven en instellingen. Nu kan ons pakket ook voor internationale bedrijven en instellingen de basis bieden voor gebruiksvriendelijke sites en daar is veel vraag naar.”

Met deze nieuwe versie levert Snakeware een uitermate flexibel en concurrerend product dat vanaf juni in de markt wordt gezet. Hierdoor slaat Snakeware haar vleugels uit om ook multinationals te kunnen bedienen.

“Ons CMS bood onze klanten al de beste resultaten met betrekking tot vindbaarheid in zoekmachines”, vertelt Johan Nieuwenhuis, technisch Directeur van Snakeware. “Technisch hebben wij het CMS verder geoptimaliseerd waarbij onze klanten over nog meer standaard functionaliteit beschikken en hun sites nog beter zullen performen”, sluit Nieuwenhuis af.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement