Ondernemend Friesland nieuws

Snakeware maakt sprong in top 10 Nederlandse internetbureaus

08 juni 2009 - Het vakblad IT Commercie heeft onder meer dan 70 Nederlandse internetbureaus en content management leveranciers een onderzoek uitgevoerd naar de verhoudingen binnen de branche. Snakeware wordt in dit onderzoek door haar concurrenten op de 8e plaats gezet in het overzicht van beste full-service internetbureaus. Hiermee maakt Snakeware een mooie sprong voorwaarts want in 2008 werd een 11de plaats behaald waardoor Snakeware toen net buiten de top 10 viel.

 

Software van het Friese Snakeware scoort landelijk erg goed

In het onderzoek van IT Commercie haalt Snakeware, in tegenstelling tot de 8ste positie als full-service internetbureau, dit jaar net niet de top 10 van beste WCM leveranciers met haar .net content management systeem CMS Enterprise. Echter wordt Snakeware wel getipt als top 10 speler voor 2010. Eerder dit jaar bleek, uit onderzoek van Entopic en publicatie van Computable, dat Snakeware met haar CMS zich al wel degelijk kan meten met Nederlands beste 10 CMSén.

 

Qua concurrentievermogen wordt Snakeware gezien als groot nationaal bedrijf dat zich kan meten met partijen als Mirabeau, Lost Boys en Clockwork maar dan met een focus op het MKB.


Inzicht geven in de Nederlandse webmarkt

In de jaarlijkse bijlage over Web Content Management van het vakblad IT-Commercie wordt inzicht gegeven in de markt van Content Management product leveranciers en in het aanbod van internetbureaus die de implementaties van dergelijke systemen verzorgen.

 

Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder meer dan 70 bedrijven en organisaties die actief zijn in de online dienstverlening en productontwikkeling.

 

Snakeware wordt in de top 10 van full-service internetbureaus op de 8e plaats genoteerd. Daarnaast wordt Snakeware expliciet getipt als mogelijke nieuwkomer in de top 10 van WCM leveranciers voor 2010. Dit jaar haalde Snakeware de top 10 met haar content management systeem CMS Enterprise net niet en bleef steken op plaats 11.


Bijzondere notering voor Snakeware

Dit is een heel bijzondere notering gezien het feit dat Snakeware het enige bureau uit Friesland is welke een notering heeft en hiermee ook nog eens de gehele Noord Nederlandse markt representeert.

 

In het artikel wordt aangegeven dat de branche weer aanmerkelijk volwassener is geworden, maar dat de full-service internetbureaus zich nog in een dynamisch speelveld begeven. Overige full-service internetbureaus in de top 10 zijn bedrijven als Mirabeau, Lost Boys, TamTam en Mangrove.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement