Ondernemend Friesland nieuws

SNIJ Noord groeit en investeert in nieuwe lasersnijmachine

Uitbreiding biedt ook werkgelegenheid. 

SNIJ Noord, opgericht in 2009, is een jong en ambitieus bedrijf gespecialiseerd in het watersnijden en lasersnijden van precisieonderdelen. Met Friese nuchterheid, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid timmert het bedrijf al ruim 5 jaar aan de weg. In 2012 werd geïnvesteerd in een tweede watersnijmachine. Volgende maand zal de tweede lasersnijmachine operationeel zijn. SNIJ Noord gespecialiseerd in het snijden van precisieonderdelen voor onder andere machine- en apparatenbouwers, landbouwmechanisatie, automotive, wegenbouw, jacht- en scheepsbouw en luchtvaartindustrie.

Nieuwe kansen

De nieuwe TruLaser 3030 lasersnijmachine levert niet alleen een grotere capaciteit op, maar zorgt ook voor nieuwe kansen voor het Heerenveense bedrijf. Door de groei van het bedrijf en de toenemende vraag naar innovatieve oplossingen is een capaciteitsuitbreiding gewenst. De keuze voor de TruLaser van het merk TRUMPF sluit dan ook naadloos aan op de gezonde ontwikkeling van SNIJ Noord.

 

Voordeel voor klanten

De nieuwe machine levert zowel SNIJ Noord als haar klanten belangrijke voordelen op door een hogere flexibiliteit en efficiëntie van deze machine. De snijkop van de TruLaser 3030 bijvoorbeeld kan materialen met verschillende diktes probleemloos in dezelfde shift snijden, wat leidt tot snellere doorlooptijden. Het koelen van het te bewerken materiaal middels de CoolLine techniek zorgt voor een hogere materiaalefficiëntie en dunnere contouren van de onderdelen. Het levert een efficiëntieverbetering van ruim 30% op en 10% minder snijverlies. Voor klanten levert dit een hogere flexibiliteit, veel meer snijmogelijkheden en snellere doorlooptijden op. Logischerwijs heeft dit ook een positief effect op de prijs, waardoor concurrerende prijzen geboden kunnen worden.

 

Uitbreiding personeelsbestand

Voor SNIJ Noord betekent de groei en de investering in de nieuwe lasersnijmachine ook uitbreiding van het team. De komende maanden zal het team met 2 nieuwe medewerkers worden versterkt. Veelal werkt SNIJ Noord naast het vaste team medewerkers met een flexibele schil van specialisten, zodat jaarrond maatwerk geleverd kan worden. Ambities voor de toekomst liggen vooral op het vlak van innovatie, doorontwikkeling van het machinepark en team en procesoptimalisaties.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement