Sophias beste Friese terras én zevende plek in Misset Horeca Terras Top 100

Ieder jaar maakt Misset Horeca de Terras Top 100 bekend. Door middel van mystery visits gaan juryleden bij horecabedrijven langs en maken zij op basis daarvan een ranglijst. Ze kijken onder andere naar de ontvangst, uitstraling, service en kwaliteit van eten en drinken. Sophias mag zich op basis hiervan een jaar lang Provinciewinnaar Friesland noemen en eindigt op de zevende plaats van de top 100.

“We zijn ontzettend trots op het team”, zegt eigenaar Jochem van der Schoot. “We zijn nog geen jaar open en nu al zijn we zo hoog geëindigd in de ranglijst. Er is enorm hard gewerkt en we zijn natuurlijk heel blij met deze prestatie.” Het juryrapport begint met “Wow, wat een fantastisch mooi bedrijf en dito terras”, verder wordt de gastvrijheid en de goede service meerdere keren benoemd. 

De City Garden van Sophias is 23 augustus vorig jaar open gegaan. De ruim opgezette binnentuin vlakbij het station biedt plaats aan ongeveer 250 personen en richt zich op toegankelijke maar hoogwaardige horeca. Gasten kunnen hier terecht voor koffie, lunch, borrel en diner. 

Foto: Koos Groenewold

Delen via

Vergelijkbare berichten