Ondernemend Friesland nieuws

Speak sluit samenwerkingsovereenkomst met Sevensteps

Speak sluit samenwerkingsovereenkomst met Sevensteps

Speak, het succesvolle bureau voor digitale communicatie uit Surhuisterveen, heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met softwareontwikkelaar Sevensteps. Beide bedrijven zijn gecertificeerd tot Microsoft Surface partners, vanwege hun hoge mate van kennis, ervaring, interesse en passie voor de Microsoft Surface. Speak en Sevensteps willen met deze samenwerking krachten bundelen en hun kennis en ervaring delen op het gebied van de Microsoft Surface. Hierdoor kan er sneller ingespeeld worden op nieuwe ontwikkelingen.

“Met Sevensteps heeft Speak een partner gevonden die zeer goed  inspeelt op de behoeften van de Microsoft Surface markt en onze positie daardoor zal vergroten”, zegt Henk Everts, adviseur digitale communicatie en directie lid van Speak . “Wij zijn enthousiast over deze overeenkomst en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking”.

Microsoft Surface is een innovatief platform die ongekende mogelijkheden biedt voor het delen van informatie. Microsoft Surface is het best te omschrijven als een liggend touchscreen op tafelformaat. Een beamer onder het scherm kan afbeeldingen projecteren op het scherm. Vijf camera’s nemen reflecties van infrarood licht van vingers waar.

Dezelfde vijf camera's kunnen ook voorwerpen herkennen die op het oppervlak gelegd worden.  Door gebruik te maken van tags (vergelijkbaar met barcodes) worden objecten herkend en geïntegreerd. Legt de gebruiker een mobiele telefoon op de Microsoft Surface, dan herkent deze de telefoon en kan de gebruiker de afbeeldingen, muziek en films van de telefoon over de ‘tafel’ slepen om hiermee te werken.

Strikt gezien is Microsoft Surface  geen echt touchscreen, het is  veel meer dan dat. De infraroodcamera’s scannen het tafeloppervlak en kunnen zo meerdere aanrakingen herkennen en niet van slechts één vinger, wat het geval is bij standaard touchscreens. De gebruikers kunnen zo met beide handen talloze items tegelijk aanraken om hiermee te communiceren, presenteren en interactief met meerdere personen aan een project te werken.

Over Sevensteps
Sevensteps uit Amersfoort bestaat uit een groep ervaren informatieontwerpers en softwareontwikkelaars, die bedrijfskennis voor elke organisatie kunnen vastleggen en deelbaar maken in slechts zeven stappen. Het documentatiesysteem van Sevensteps legt niet alleen (bedrijfs)informatie vast, Sevensteps ondersteunt ook het volledige werkproces. De software van Sevensteps is in gebruik over de hele wereld, van Walt Disney tot Google en van Rijksgebouwendienst tot het KNMI.

Over Speak
Speak is een digitaal communicatiebureau uit Surhuisterveen, welke organisaties helpt met advies, ondersteuning, realisatie en beheer van digitale communicatiekanalen. Zodat de informatievoorziening in de richting van interne en externe doelgroepen verbetert en er meer rendement ontstaat. Kernactiviteit van Speak is het vertalen van communicatievraagstukken in concrete oplossingen zoals narrowcasting, internetsites, interactieve screensavers en mobiele toepassingen. Speak werkt voor vele opdrachtgevers waaronder, NHL Hogeschool, Univé, Omrop Fryslân en Wagenborg Passagiers Diensten.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement