Ondernemend Friesland nieuws

Spectaculaire opening Ljouwert Culinair

Vandaag is weer het culinaire evenement Ljouwert Culinair van start gaan en duurt het gehele weekend. Dit jaar wordt groots uitgepakt op de vrijdagmiddag! Er worden dit jaar 2 recordpogingen gedaan op vrijdagmiddag. Ten eerste wordt de grootste vrijdagmiddagborrel ooit georganiseerd tussen 17.00-19.00 uur. Tijdens deze borrel zal er een spectaculaire Guiness Book of Records poging worden gedaan. Tussen 18.00 en 19.00 uur zal Wim Hof “The Iceman” een officiële recordpoging zetten. Hij zal in een bak met ijswater zo lang mogelijk onder water proberen te blijven om het wereldrecord op zijn naam te schrijven. The Iceman zal proberen 5 minuten lang onder water te blijven om het record te zetten!

Naast deze recordpoging kunnen bezoekers zoals ieder jaar weer genieten van allerlei heerlijke hapjes die tijdens Ljouwert Culinair worden geserveerd. Een klein tipje van de sluier over de tongstrelende gerechtjes die verkocht worden: sushi, rouleau van zalm gevuld met lamsoor, surimi, roomkaas en dille, oesters en aardbeien tiramisu. Ook voor de kinderen zijn er meer dan genoeg heerlijke hapjes te koop. Hiernaast worden de kinderen vermaakt door onder meer een springkussen en op zondag kunnen de kinderen knutselen in de tent van Katrein Kunst, worden ze professioneel geschminkt en kunnen ze cupcakes versieren bij de Taart van Tonny.

 

Help mee om de grootste vrijdagmiddagborrel die Leeuwarden ooit heeft gezien te realiseren! Kom dan langs op het Oldehoofsterkerkhof op vrijdag 7 juni tussen 17.00-19.00. Het evenement duurt nog tot zondag 9 september 19.00 uur. Met de recordpoging van The Iceman wil Wim Hof aandacht vestigen voor zijn stichting die binnenkort wordt opgericht; stichting Wim Hof. Wim Hof heeft een methode ontwikkeld die zich kenmerkt door eenvoud en effectiviteit. De effecten en toepasbaarheid van deze methode worden door diverse wetenschappelijke instituten onderzocht, waaronder de Radboud Universiteit. De eerste resultaten tonen aan dat hij zijn autonome zenuwstelsel kan bereiken en zijn immuunsysteem kan beïnvloeden. Dit heeft tot gevolg dat toepassing van de Wim Hof Methode (WHM) bijzonder belangrijk kan zijn op het gebied van volksgezondheid, sport en vele andere vlakken.

Nadat The Iceman zijn poging heeft gedaan mogen deelnemers proberen zijn recordpoging te verbreken en kunnen zij zelf in het bad met ijswater stappen. Jack Egberts van de Lions Ljouwert ’80 zal in ieder geval een poging wagen! U wordt van harte uitgenodigd om zijn voorbeeld te volgen!

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement