Ondernemend Friesland nieuws

Speed daten

Speed daten

Netwerkbeurs TEL 18 en 19 maart in het WTC Expo in Leeuwarden. Iedereen is Leeuwarden. Ljouwert is eltsenien. Dit is het motto van het nieuwe collegeprogramma, waaronder de gemeente Leeuwarden de komende vier jaar verder bouwt aan een krachtige en vitale gemeente. Meer uitgaan van mogelijkheden en initiatieven van mensen en bedrijven, een ondernemende overheid die samenwerkt en stimuleert.

De Trade Experience Leeuwarden (TEL) is een beurs voor en door ondernemers. Elkaar leren kennen en zo mogelijk versterken zijn de uitgangspunten. Een mooi voorbeeld van bedrijfsinitiatieven die de economische positie van Leeuwarden kunnen versterken.

 

De gemeente Leeuwarden wil hieraan bijdragen en staat daarom voor de tweede maal op de TEL. We bieden informatie over projecten en onderwerpen waar de gemeente mee bezig is. Recent voorbeeld is natuurlijk de uitverkiezing van Leeuwarden tot Culturele Hoofdstad in 2018. Wat gaat er gebeuren in 2018 en in de jaren voorafgaand aan 2018 en wat betekent dat voor onze stad?

 

Naast aanwezigheid in de stand, organiseren we 2 bijeenkomsten en dragen we bij aan het ondernemersinitiatief ‘De Het’:

 

Speeddaten met wethouders en burgemeester
Een nieuw college van burgemeester en wethouders, een nieuw collegeprogramma, Culturele Hoofdstad 2018, nieuw grondgebied in Leeuwarden, stad en dorpen, nieuwe ontwikkelmogelijkheden… Leeuwarden is in beweging!

Vraagt u zich af wat deze nieuwe ontwikkelingen voor u betekenen?Altijd al een prangende vraag voor de burgemeester en wethouders gehad? Dan is dit uw kans! Het nieuwe college gaat tijdens de TEL graag in gesprek met ‘iedereen die Leeuwarden is’. Op 18 maart tussen 15.00 uur en 17.00 uur en op 19 maart tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen bedrijven en particulieren speeddaten met de burgemeester en wethouders.

Meld u aan via aanmelden@leeuwarden.nl en vermeld welke dag en tijd uw voorkeur heeft, en waarover u het wilt hebben. Meld u snel aan want vol = vol!


Bijeenkomst ‘Hoe houd ik mijn bedrijf gefinancierd’
Wij willen de TEL ook benutten door bij te dragen aan het stimuleren van ondernemerschap. Ondernemerschap is belangrijk voor een vitale, bruisende stad. Voor ondernemers is het echter geen gemakkelijke tijd. Financieren van het bedrijf is niet altijd makkelijk en soms zelf moeilijk te realiseren. De gemeente en Bureau Zelfstandigen Fryslân organiseren vanuit dit oogpunt op
18 maart de bijeenkomst 'hoe houd ik mijn bedrijf gefinancierd’. Doel is de mogelijkheden van bedrijfsfinanciering anno nu te belichten. De interactieve bijeenkomst wordt afgesloten door een informatiemarkt, waar ondernemers de mogelijkheid krijgen aangeboden een persoonlijk gesprek te voeren met diverse aanbieders van bedrijfsfinanciering.
Deze bijeenkomst vindt plaats in het congrescentrum van het WTC Expo.
Aanmelden kan via: http://digitaal.wtcexpo.nl/TEL2014GemeenteLeeuwarden

 

De HET
Tot 2012 was er de Leeuwarder Ondernemers Prijs (LOP). Gewonnen door vele gerenommeerde Leeuwarder ondernemingen. Maar wel toe aan een nieuwe impuls. En daarom schuift de LOP als het ware in ‘De HET’. Met nieuwe initiatiefnemers. Nieuwe uitgangspunten. En nieuw elan. Want met ‘De HET’ zet ondernemend Leeuwarden zichzelf beter op de kaart!

Anders dan bij eerdere prijzen staat innovatie centraal bij De HET. Omdat innovatie een voorwaarde is voor goed ondernemerschap. Voor continuïteit. En omdat innovatie dé kans is voor onze regio om het ondernemersklimaat op peil te houden. Dus geeft De HET extra waardering aan nieuwe oplossingen voor bestaande producten. En aan nieuwe producten die een aanvulling zijn op de markt. In totaal schreven 42 ondernemers zich in.
Met de bekendmaking van de finalisten op 24 januari jl. is de competitie 2014 officieel van start.

De finalisten van de ‘jonge’ ondernemers zijn:
- Uitleganimatie
- Zuivelhoeve Leeuwarden
- Coffee on road

De finalisten van de ‘ervaren’ ondernemers zijn:
- Friks Web &Marketing
- Bouwbedrijf Kolthof
- MAS Outreach

De finalisten krijgen ondersteuning van professionals en staan natuurlijk ook op de TEL 2014
Wethouder Henk Deinum reikt op 18 maart, tijdens een gezamenlijke netwerkborrel met de Commerciële Club Leeuwarden, de prijzen uit. De netwerkborrel vindt plaats bij de stand van de gemeente Leeuwarden, standnummer 5420.

 


Meer weten over de finalisten? Kijk voor meer informatie op www.dehet.nl

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement