Ondernemend Friesland nieuws

Staatssecretaris Atsma opent dekkend Groengasnetwerk in Surhuisterveen

Vanaf vandaag is Fryslân de eerste provincie met een dekkend Groengasnetwerk. Staatssecretaris Joop Atsma opende samen met de Friese gedeputeerde Sjoerd Galema, en wethouder Jan Lammers van de gemeente Achtkarspelen, het nieuwe Groengasvulpunt in Surhuisterveen. Dit nieuwe vulpunt maakt deel uit van het dekkende Groengasnetwerk in Fryslân.
Het Groengasvulpunt van OrangeGas staat op het Postma tankstation aan de Meander 36 in Surhuisterveen. Naast de reeds operationele locaties in Dokkum, Harlingen, Leeuwarden (2x), Heerenveen en Drachten, komen er voor de zomer nog drie OrangeGas-vulpunten bij in Burgum, Joure en Sneek.

In een interactief tafelgesprek werden de actuele ontwikkelingen op het gebied van Groengas besproken, het belang van een dekkend netwerk en de huidige stimuleringsregelingen, zoals de subsidieregeling “Proeftuin Rijden op biogas”. Staatssecretaris Atsma arriveerde per fiets vanuit zijn eigen huis. “Het is van belang om een goede infrastructuur op poten te zetten en draagvlak te creëren in de markt en onder bestuurders. Zowel op het pluche als onder bestuurders”, aldus Atsma. Gedeputeerde Sjoerd Galema is er trots op dat er in Fryslân nu zoveel vulpunten zijn. “De aanbodkant is goed geregeld. Het Rijk moet de vraag verder stimuleren met fiscale maatregelen. Het is nu aan het bedrijfsleven om te gaan rijden op Groengas”, aldus Galema. De gemeente Achtkarspelen overweegt ook het wagenpark te vergroenen. Of zoals Wethouder Jan Lammers opmerkte: “We gaan allemaal rijden op Klara 7”.

 

Wie slim is, rijdt Groengas. Want rijden op Groengas is slim voor de portemonnee en voor het milieu. Vanaf 13.000 km per jaar is het de goedkoopste wijze van autorijden. Groengas wordt gemaakt uit bijvoorbeeld mest of afval. Deze schone brandstof gaat via het aardgasnetwerk naar de pomp. Verschillende automerken aardgasauto's die allemaal op Groengas kunnen rijden. Groengas is dus dé brandstof van NU voor morgen.
Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement