Ondernemend Friesland nieuws

Stabiel bezoekersaantal en opgetogen standhouders Boot Holland 2015

Boot Holland 2015 groot succes

Promotie in het buitenland werpt zijn vruchten af voor standhouders.

De 25e editie van Boot Holland is een groot succes geweest. Ondanks code-oranje op zaterdagmorgen heeft de beurs ruim 37.000 bezoekers getrokken. Veel belangrijkrijker is dat de standhouders dik tevreden zijn en wel zo dat de eerste reserveringen voor 2016 al weer op papier staan. De organisatie had voorafgaand veel aan promotie in Duitsland en Zwitserland gedaan. Dit was duidelijk te merken met veel bezoekers uit die landen.

Brandsma Jachten verwacht resultaat

“Zaterdagmorgen dacht ik ‘dit wordt niets vandaag’. Maar het was misschien wel de beste dag van de beurs”, zegt Joop ten Cate van Brandsma Jachten. “De organisatie heeft veel aan promotie in Duitsland en Zwitserland gedaan. Dat was te merken. Veel bezoekers uit die landen. En de mensen die wij op de stand kregen waren erg serieus. We hebben afspraken gemaakt voor proefvaarten en ik weet zeker dat we één of twee boten verkopen. Volgend jaar staan we hier zeker weer. We willen de beurs intact houden. Voor ons is Boot Holland de ideale manier om ons mooi te presenteren.”

 

Kwaliteit bezoekers hoog

Veel buitenlands bezoek wordt onderstreept door Han Thybout van Serious Yachts: “Erg veel Duitsers en Zwitsers. Boven verwachting. Wat opvalt hier is dat het allemaal watersporters zijn. En veel motorbootvaarders, die hoef je niets te vertellen. Ik heb hier elk jaar nog zaken gedaan. Hier spreekt een tevreden standhouder. Sterker nog, ik heb voor volgend jaar al weer gereserveerd. Zelfde plekje.”

Na een afwezigheid van negen weer jaar was Nautisch Kwartier in Stavoren weer terug op Boot Holland. Arthur van der Werf: “Toen had Boot Holland nogal een lokaal karakter, maar dat is absoluut niet meer zo. Bezoekers komen overal vandaan. Ook is de kwaliteit van het bezoek verbeterd. Het is me echt meegevallen, ik zit er hard over na te denken om volgend jaar weer te komen.”

 

Klassieke schepen paviljoen grrot succes

Met twee skûtsjes als grote publiekstekker was het drukker dan ooit op het paviljoen met klassieke schepen. Ook werden er goede zaken gedaan door onder meer Jachtwerf Piersma. Pier Piersma: “Voor mij kan de beurs niet stuk met twee verkochten boten.” 

 

Met al deze loftuitingen moet Pieter Fokkema, beursmanager van Boot Holland, een tevreden man zijn. “Ik heb diverse keren een rondje langs de velden gemaakt en heb niets anders dan complimenten gekregen. De standhouders waren tevreden over het aanbod en over de kwaliteit van het bezoek. Want daar gaat het natuurlijk om. Dat er meteen al diverse bedrijven hebben gereserveerd is een mooi fundament voor volgend jaar.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement