Ondernemend Friesland nieuws

Start De Gouden Driehoek

Start De Gouden Driehoek

Met de aftrap van De Gouden Driehoek is het samenwerkingsverband tussen ondernemers, onderwijs en overheid in Noordoost Fryslân een feit. De samenwerking moet kansen bieden voor onder andere de jeugd in de regio. Concreet betekent dit wensen van onderwijs en ondernemers beter op elkaar laten aansluiten en intensiever contact. "Leer meer, van en door elkaar, pak het op", was de reactie van gedeputeerde Piet Adema, die de aanwezigen aanmoedigde door te gaan met elkaar en ze daarbij ook uitdaagt.

 

De conferentie was een vervolg op de bijeenkomst van 6 november 2008, waar de drie partijen met elkaar in gesprek gingen over de kansen van jongeren in het gebied. Nu werden de successen die in tussenliggende tijd zijn geboekt getoond. Een daarvan was de introductie van de Gouden Driehoek: de samenwerking tussen de drie O's, onderwijs, overheid en ondernemers. "We hebben goud in handen", zei Bearn Bilker, burgemeester van de gemeente Kollumerland c.a. "We zitten in een prachtige streek, met veel gemotiveerde mensen, maar we moeten wel laten zien welke mogelijkheden er zijn binnen het onderwijs en het bedrijfsleven."

 

Toegevoegde waarde

Leerlingen weten niet wat er speelt in het regionale bedrijfsleven. Dit komt vooral doordat er geen goede afstemming is tussen onderwijs en ondernemers. Dit blijkt uit een onderzoek, gehouden onder ondernemers in Noordoost Fryslân. Jan de Vries, vertegenwoordiger van de ondernemers, gaf aan dat door meer contact en inzicht in het onderwijs, dit een stuk kan worden verbeterd. "Daarom ben ik ook blij met deze samenwerking. Nu kunnen we aan elkaar laten weten wat we nodig hebben. Jongeren moeten geen belemmering zijn voor ondernemers, maar een toegevoegde waarde."

 

Omgeving

Een mooi voorbeeld van werken met jongeren is voetbaltrainer Foppe de Haan. "Je ontdekt jezelf door je omgeving. Mensen moeten je talenten herkennen en je een kans bieden. Biedt de omgeving geen stimulans om je te ontwikkelen, dan wordt het lastig", gaf De Haan de aanwezigen mee tijdens zijn presentatie. Piet Adema onderstreept dat: "Laat als ondernemer zien wat je hebt te bieden voor werk. Vertel je verhaal en etaleer wat je doet."

 

Initiatief

De conferentie is voorbereid door MKB-Noord, Kamer van Koophandel, de NOFA -gemeenten, onderwijsinstellingen uit de regio zoals ROC Friese Poort, NOFCOM en Plattelânsprojekten Noordoost Fryslân.

‘Kansrijke jeugd in een kansrijke omgeving' is een initiatief van de stichting Preventie Vroeg-tijdig Schoolverlaten. Zij hebben het stokje overgedragen aan het platform van De Gouden Driehoek, die vorm gaat geven aan een nieuwe netwerkorganisatie in Noordoost Fryslân.

de gouden driehoek

De resultaten van de enquête en de uitwerking van de werkgroepen zijn te downloaden op www.congresbureaufriesland.nl/degoudendriehoek

Foto Gouden Driehoek: Van links naar rechts: Henk Stam, Jan de Vries en Bearn Bilker steken namens de drie O's symbolisch de Gouden Driehoek in elkaar.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement