Ondernemend Friesland nieuws

Start preventienetwerk 0 tot 4 jaar gemeente Kollumerland c.a.

Start preventienetwerk 0 tot 4 jaar gemeente Kollumerland c.a.
Op woensdag 9 september 2009, ’s avond van half acht tot tien uur, wordt in het gemeentehuis van Kollum (Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB) een startbijeenkomst gehouden voor het preventienetwerk 0 tot 4 jaar in de gemeente Kollumerland c.a. De vier betrokken partijen willen beter samenwerken en ondertekenen hiervoor een convenant waar de afspraken in zijn vastgelegd.

 

De partijen in de Gemeente Kollumerland c.a. die werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar zijn Timpaan Peuterspeelzalen, Amarins Kindercentra, Jeugdgezondheidszorg (HVD) en de gemeente (coördinator van het Centrum voor Jeugd en Gezin, Rika de Jong, 0511 – 458 929 (ma en do) / r.dejong@kollumerland.nl).

 

Waarom een preventienetwerk?

De gemeente wil graag dat de kansen van kinderen en jongeren goed benut worden. Dit begint al vroeg, al vóór de geboorte. Het is belangrijk dat kinderen in goede gezondheid en in een goede omgeving worden groot gebracht. Over het algemeen gaat dat ook goed. Soms zijn er problemen met kinderen of ouders. Dan zijn er verschillende instanties die ouders en kinderen kunnen ondersteunen bij het zoeken naar passende hulp. In het preventienetwerk stemmen de deelnemende partijen hun hulp en diensten rond de doelgroep 0 tot 4 jarigen op elkaar af. Zo wordt dubbel werk voorkomen en weten partijen van elkaar wat ze doen. Het voordeel voor het gezin is dat er goed wordt gekeken naar de juiste hulp en dat niet steeds hetzelfde verhaal verteld hoeft te worden.

 

Welk kind wordt besproken in het netwerkoverleg?

Ieder kind kan aangemeld worden, zowel door de ouders/opvoeders zelf als de beroepskracht; peuterspeelzaalleidster, consultatiebureau verpleegkundige etc. De beroepskracht vraagt altijd toestemming aan de ouders, voordat hun kind besproken wordt. De ouders kunnen vragen aan de consultatiebureau verpleegkundige, peuterspeelzaalleidster of kinderopvangmedewerker of hun probleem besproken kan worden in het team. Ouders kunnen ook de coördinator Centrum voor Jeugd en Gezin benaderen.

 

Feestelijke startbijeenkomst

Alle medewerkers uit de Gemeente Kollumerland c.a., die werken met kinderen tot 4 jaar zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst op 9 september. Op beeldende wijze wordt het belang van goede samenwerking aan de medewerkers getoond. De medewerkers kunnen tijdens deze avond met elkaar kennismaken en van elkaar leren wat ze voor elkaar kunnen betekenen om alle kansen voor de kinderen te benutten die bijdragen aan een goede ontwikkeling voor de toekomst.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement