Ondernemend Friesland nieuws

Stenden ISM start Centrum voor Leiderschap

Stenden ISM start Centrum voor Leiderschap
Meer en meer is er behoefte aan inspirerend leiderschap. Leiders met aandacht voor een gezonde bedrijfsvoering en -cultuur in alle opzichten. Leiders die verbindingen leggen tussen people, planet en profit. Authentieke leiders die vertrouwen hebben en geven, hun eigen sterke en zwakke kwaliteiten kennen, hun verantwoordelijkheden nemen en anderen uitnodigen dat ook te doen.

 

Het Instituut Service Management van Stenden hogeschool speelt op deze ontwikkeling in en start met een Centrum voor Leiderschap. Dit in samenwerking met Gabriël Anthonio en Adriaan Bekman, lectoren van Stenden hogeschool die hun sporen hebben verdiend op het gebied van humaan en horizontaal leiderschap. De eerste activiteit – een leiderschapsdag – vindt op 9 oktober plaats.

 

Het centrum richt zich niet alleen op leiders en leiders in spe, maar ook op geïnteresseerden in leiderschapsvraagstukken, die door het bovenstaande aangesproken worden. Daarnaast richt het centrum zich op allen die hieraan een bijdrage willen leveren of die ondersteund willen worden in hun ontwikkeling als (potentieel) leider.

 

Het Centrum voor Leiderschap creëert een plek waar leiders elkaar ontmoeten en met elkaar in dialoog gaan. Dat gebeurt op basis van hun eigen – succesvolle en confronterende – ervaringen en die van andere leiders. Ook worden in het centrum leiderschapsvraagstukken onderzocht door het samenbrengen van het werkveld, studenten en de bestaande expertise vanuit verschillende disciplines binnen Stenden hogeschool.

 

Leiderschapsdag 9 oktober

Als eerste activiteit organiseert het centrum een leiderschapsdag op 9 oktober met als thema aandacht – verbinding – vertrouwen: “Wat is leiderschap en welke rol speelt zingeving daarbij?” “Ben ik een leider?” “Hoe ontwikkel ik mijn leiderschapskwaliteiten?” Het is een dag waarbij ontmoeting, inspiratie en dialoog zullen zorgen voor een verdieping en heroriëntatie van persoonlijk leiderschap.

 

Het Centrum voor Leiderschap verzorgt verder publicaties, impulsbijeenkomsten, gerichte trainingen, coaching en maatwerktrajecten.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement