Ondernemend Friesland nieuws

Sterk op hoogtes

Sterk op hoogtes

Gjaltema is al een paar decennia dé specialist als het gaat om het werken op hoogte. Stalen steigers, rolsteigers, hoogwerkers en alles wat daartussenin zit; de verhuurder heeft het allemaal in het assortiment. Wat weinigen echter weten, is dat het van origine Groninger bedrijf inmiddels ook een volwaardige Leeuwarder vestiging heeft. Alle aspecten van de bedrijfsvoering vinden hier plaats, waaronder ook de verkoop en de opleiding ‘Veilig werken met hoogwerkers’. Nieuw voor Gjaltema is de toepassing van aluminium gevelsteigers voor renovatie- en onderhoudswerkzaamheden.

 

“Inderdaad, iedereen kent Gjaltema. Maar nog te weinig mensen weten dat wij sinds een paar jaar ook in Leeuwarden zitten”, begint Mario Gjaltema. Hij is directeur van de vestiging aldaar. “Mensen denken altijd direct aan Groningen, de plek waar ons hoofdkantoor zit. Daarin moet nu verandering komen. We zijn op de goede weg. We draaien hier pas een jaar op volle toeren en de zaken gaan goed.”

 

Steigerbouwer

Gjaltema Verhuur is een aparte bv, die negentien jaar geleden werd opgericht door Koos Gjaltema, de vader van Mario. De Groninger begon in 1979 als zelfstandig ondernemer in de steigerbouw, maar merkte na verloop van tijd dat de vraag naar rolsteigers en hoogwerkers flink toenam. Dus richtte hij hiervoor 19 jaar geleden een bv op. Al snel nam Mario die verhuurtak onder zijn hoede. Toen twee jaar geleden de vestiging in Leeuwarden werd geopend, kreeg Mario daar de leiding over.

 

Bomensnoeiers

Inmiddels is Gjaltema Leeuwarden ruim een jaar volop actief in Friesland. Met Reinier de Haan (binnendienst), Gerhard Langhout (commercieel technisch adviseur) en Mark Palmers (uitvoerder steigerbouw) bestiert Mario vooralsnog de noordelijke provincies. “Wij leveren nog steeds voor zestig procent aan de bouw, maar maken wel een move richting de andere sectoren”, vertelt hij. “Ook de bomensnoeiers en scheepsbouwers zijn onze klanten. In de diversiteit van onze klanten schuilt ook onze kracht.” Een van de projecten waaraan Gjaltema Verhuur heeft meegewerkt is de nieuwbouw van het CJIB-kantoor in Leeuwarden. Gevelspecialist Rollecate plaatste de gevel van gebogen glas en Gjaltema leverde de steigers en hoogwerkers.

 

Opleiding

Gjaltema Leeuwarden heeft sinds kort een opleidingsruimte. Daar wordt onder andere de opleiding ‘Veilig werken met hoogwerkers’ gegeven. “We hebben onlangs 28 medewerkers van Wetterskip Fryslân wegwijs gemaakt op de hoogwerkers en hopen het opleidingsverhaal verder in de markt te kunnen zetten door een ruimer aanbod van opleidingen.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement