Ondernemend Friesland nieuws

Stichting Opkikker en SBA Euro bundelen krachten

Stichting Opkikker en SBA Euro bundelen krachten
In deze roerige tijden, staat maatschappelijke betrokkenheid lang niet overal meer bovenaan de prioriteitenlijst van bedrijven. Maar juist nu is het een mooie tijd voor zelfreflectie, waar staan wij voor als bedrijf, en waar willen we in de toekomst naartoe. Met die gedachte is er een bijzondere samenwerking tot stand gekomen tussen Stichting Opkikker en SBA Euro BV.

 

Stichting Opkikker staat garant voor een onvergetelijke dag voor langdurig zieke kinderen én hun gezin. Want reken maar dat een ziekteproces niet alleen fysiek, maar ook mentaal energie vreet. Niets is dan ook mooier dan het stralende gezin een dag te zien genieten, en de dagelijkse zorgen ‘even aan de kant te zetten’, aldus Ruud Sliphorst van Stichting Opkikker

 

Naast de ‘normale’ Opkikkerdagen, organiseert de stichting ook 12 keer per jaar een Super Opkikkerdag, waarbij ruim 50 gezinnen tegelijkertijd in het zonnetje worden gezet. Deze dagen zijn altijd een verrassing voor het gezin, maar sluit wel altijd aan op de interesses en mogelijkheden. Bovendien wordt alles vastgelegd, wat natuurlijk een geweldige herinnering is.

 

Een van de bedrijven, die de Super Opkikkerdag mogelijk maken, is SBA Euro uit Tilburg.

SBA Euro is een organisatie die gespecialiseerd is in het verplaatsen van buitenlandse arbeidskrachten. Hierdoor, komt zij dagelijks in aanraking met 2 verschillende culturen; de Poolse en Nederlandse. Juist omdat deze specialist zich bezig houdt met ‘mensenwerk’, voelt zij zich sterk betrokken met een stukje maatschappelijk ondernemen. Maar waar Poolse arbeidskrachten zich verplaatsen naar Nederland om te werken, daar blijven vaak kinderen achter in het thuisland. Juist kinderen zijn vaak de dupe van armoede en onbarmhartige leefomstandigheden. In Polen draagt SBA Euro dan ook haar steentje bij middels haar eigen Child Support Foundation. Deze foundation zet zich in voor Poolse (wees)kinderen door het inzamelen van financiële middelen en bruikbare goederen en door op lokaal niveau hulp te bieden in de vorm van ‘doe-projecten’ en maatschappelijke organisaties te ondersteunen bij gerelateerde projecten.

 

Ook in Nederland wilde de organisatie graag wat doen voor kinderen en zo kwam zij in contact met Stichting Opkikker. “ Vorig jaar hebben wij voor het eerst met het SBA team meegedaan aan een Super Opkikkerdag, wat een fantastische ervaring was. Wat er door je heen gaat als je al die stralende koppies ziet, is met geen pen te beschrijven” aldus Roland van den Brand, algemeen directeur. “En zo denkt mijn hele team er over”. Het stond dan ook direct vast, dat dit geen eenmalige samenwerking zou zijn. “Ook dit jaar hebben wij meegedaan aan de Super Opkikkerdag, op 19 september jl. Uniek deze keer is, was dat hierbij ook 2 Poolse gezinnen, en 4 Pools-Nederlandse begeleiders aanwezig waren, en een onvergetelijke dag hebben gehad.”

 

Van den Brand wilde graag nog meer doen, en zo is het plan ontstaan om ook de klanten en prospects van SBA Euro te betrekken bij deze bijzondere samenwerking. “SBA beschikt over een grote database aan relaties, en niet voor niets is er het spreekwoord; vele handen maken licht werk’, zeker in onze branche”. Vandaar dat gedurende 2 maanden, een gedeelte van de omzet van SBA geschonken zal worden aan Stichting Opkikker. Medewerkers van SBA Euro zullen daarom in week 44 een aantal bedrijventerreinen bezoeken, waaronder in Heerenveen, Zwolle, Meppel, Steenwijk en Apeldoorn.

 

Relaties die hieraan meewerken, krijgen een speciaal ontworpen certificaat uitgereikt, waarop hun deelname staat vermeld. “Samen met onze relaties, vormen wij partnerships. Deze worden gesloten doordat visies bij elkaar aansluiten, en je samen aan een bepaald project werkt. En dat hoeft niet altijd alleen een commercieel project te zijn.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement