Ondernemend Friesland nieuws

Stijgende werkloosheid leidt tot drukte op KvK Startersdag

 

Het bezoekersaantal van de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel heeft in Groningen en Leeuwarden de verwachtingen overtroffen. In Groningen namen bijna 1.200 mensen een kijkje, in Leeuwarden kwamen bijna 1.000 geïnteresseerden. Ruimschoots meer dan in 2011. 

Ondernemen in trek 
Aan de groeiende belangstelling zien we dat meer mensen zich oriënteren op een werkend leven als zelfstandige. De huidige arbeidsmarkt waarin banen onder druk staan draagt hier aan bij, zo denkt Eric Jansen, directeur van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland.

Hij vervolgt: Met de Startersdag bieden wij een podium waar mensen informatie kunnen halen, inspiratie kunnen opdoen, en natuurlijk ook kunnen netwerken en ervaringen delen. Nieuw is het inspiratieplein waar de (startende) ondernemer zijn personal branding onder de loep kan nemen. Helemaal passend bij de huidige ontwikkelingen, vult de heer Jansen aan. Naast alle informatie die via bijvoorbeeld digitale kanalen te verkrijgen is, is een podium als dit toch zeer gewild, vertelt de heer Jansen. 

Sociale media 
Dit jaar heeft de Kamer van Koophandel een Tell-a-friend actie ingezet. Met het versturen van een tweet over de Startersdag naar je vrienden was een I-pad te winnen. Bijna 1000 berichten zijn geplaatst. De heer Stadman uit 2e Exloërmond is de gelukkige winnaar van deze landelijke actie. Uit handen van Frans Alting, vestigingsleider KvK Groningen, kreeg hij de I-pad uitgereikt. Ik kom hier eigenlijk om meer kennis op te doen over sociale media en ondernemerschap. Ik ben blij verrast dat ik door mee te doen aan een sociale media-actie zon prachtig cadeau win. Een I-pad had ik nog niet. De Startersdag is een heel mooi podium voor mij om laagdrempelig contacten te leggen en kennis op te doen, zo licht de heer Stadman toe. 

Onderstreept belang KvK 
Zowel van bezoekers als standhouders waren positieve geluiden te horen over de informatiemarkt en de workshops op deze Startersdag. De positieve beoordeling gekoppeld aan de belangstelling voor deze dag, onderstreept de voorlichtingsrol van de Kamer van Koophandel, besluit de heer Jansen.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement