Ondernemend Friesland nieuws

Stilstand is achteruitgang

Gooitzen en Thomas Feenstra van de Feenstra Advies Groep Leeuwarden

Feenstra Adviesgroep is klaar voor de toekomst.

Het assurantiekantoor dat bekend stond als FZM|Assurantiën, gaat per 1 oktober weer door het leven als Feenstra Adviesgroep. Het kantoor aan de Verlengde Schrans te Leeuwarden heeft een make-over ondergaan en de gebroeders Feenstra zijn weer voor de volle honderd procent eigenaar. Het is een omslag die past bij de bedrijfsvoering binnen de kantoormuren. Want in dit veranderende financiële klimaat, moet iedereen zijn weg vinden. “We willen van toegevoegde waarde blijven voor de klant.”

Gooitzen Feenstra komt wat moeilijk lopend de receptie binnen. “Pijn in m’n voet”, zegt hij verontschuldigend. “Voetbal. Een verkeerde beweging en het was mis. Toch maar even een foto van laten maken, na het werk.” Want werk is er voldoende voor de gebroeders Feenstra en een pijnlijke voet gaat daar niet tussen komen. Gooitzen Feenstra is de directeur van de Feenstra Adviesgroep, het assurantiekantoor dat sinds kort weer de volledige familienaam draagt. Samen met broer Thomas staat hij aan het hoofd van een onderneming die midden in een omslag zit. In een woelige financiële wereld moet ook dit kantoor de aanpak omgooien, wil het aan de vraag van de klant kunnen blijven voldoen.

 

Feenstra Adviesgroep is de nieuwe naam van het voormalige FZM Assuratiën uit Leeuwarden

Een moeilijke periode
Feenstra Adviesgroep vond zijn oorsprong in 1941, toen opa Gooitzen Feenstra het bedrijf oprichtte onder de naam Tuinman & Feenstra. Zijn zoon nam het bedrijf in de jaren ’70 over. “Mijn vader heeft het uitgebouwd tot wat het nu is”, vertelt Thomas Feenstra. “Die heeft het uitgebreid tot ons hoogtepunt aan het begin van het nieuwe millennium. Toen hadden we een man of veertig in dienst en waren we flink gegroeid, mede door overname van bedrijven die er mee stopten. Maar in 2005 kreeg mijn vader de ziekte van Alzheimer. Dat was een moeilijke periode voor ons allemaal. Mijn vader kon het werk maar moeilijk loslaten en wilde de touwtjes eigenlijk in handen blijven houden. Dat kon echt niet en we hebben toen een aantal harde keuzes moeten maken, omdat niet alles even goed bleek te gaan als we dachten. Mijn vader overleed in 2009 en toen waren we inmiddels weer terug naar de basis gegaan. Geen makelaardij meer, maar ons puur richten op het verzekeringsvak. Klein en overzichtelijk.”

 

Waarom de naamswijziging?
“Sinds vorig jaar staan wij als broers weer volledig aan het roer. Het was dan ook logisch om de oorspronkelijke bedrijfsnaam weer te laten herleven. Daarbij doen we meer dan alleen adviseren op assurantiegebied en dat moet blijken uit de naam.”

 

Wilt u het uitbgebreide interview met Gooitzen en Thomas Feenstra lezen met o.a. hun mening en visie over "de cowboys", samenwerkingsverbanden en achtergrond van het kantoor? Lees dan de uitgebreide coverstory van de recent verschenen november editie van OF magazine online zonder te downloaden.

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement