Ondernemend Friesland nieuws

Stimulans voor bedrijven om jongeren aan te nemen

Om ervoor te zorgen dat jongeren niet aan de kant blijven staan en de nodige werkervaring opdoen om door te stromen op de arbeidsmarkt, komt het Actieplan Bestrijding Jeugdwerkloosheid in Friesland met een stimuleringsregeling. Bedrijven die een jongere in de leeftijd van 18 tot 27 jaar aannemen, kunnen in de periode van 1 december 2011 tot en met 2 mei 2012 een jongerenvoucher krijgen ter waarde van 1.500 euro.

Werkgevers in Friesland die op zoek zijn naar personeel krijgen hierdoor een extra stimulans om vooral jongeren een kans te geven. De huidige economische situatie brengt met zich mee dat met name jongeren moeite hebben een plekje op de arbeidsmarkt te veroveren. Gebrek aan ervaring is vaak de reden van afwijzing bij een sollicitatie.

 

Voorwaarden om voor deze voucher in aanmerking te komen zijn onder andere dat de jongere ingeschreven moet staan bij het Werkplein als werkzoekende; er moet minimaal een halfjaar contract worden aangeboden; de jongere moet met de baan uitkeringsonafhankelijk worden en de werkgever moet een inwerk- en begeleidingsprogramma opstellen. Het bedrag wordt uitbetaald als de jongere twee maanden in dienst is geweest.

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden heeft vandaag, 13 december 2011, de subsidieregeling Jongerenvouchers 2011 – 2012 vastgesteld. Daarbij heeft het college een subsidieplafond van € 225.000,- vastgesteld.

 

Het Actieplan Bestrijding Jeugdwerkloosheid is door de overheid in 2009 als één van de crisismaatregelen in het leven geroepen om een stijging van de jeugdwerkloosheid te voorkomen. Hoofdpunten uit het Actieplan zijn jongeren langer op school te houden, intensiever te begeleiden naar bestaande banen en meer leerwerkplaatsen en stages voor jongeren te creëren. De uitvoering wordt op regionaal niveau gedaan door de gemeentes in samenwerking met UWV.

 

Werkgevers die kans willen maken op een jongerenvoucher kunnen contact opnemen met hun contactpersoon van het Werkplein.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement