Ondernemend Friesland nieuws

Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen

Streekomroep RTV NOF en de stichting NetNix gaan op korte termijn samenwerken.  Na intensief contact blijkt dat beide instellingen elkaar goed aanvullen bij haar werkzaamheden en projecten waarin jongeren een rol spelen. Vanaf november zal NetNix haar intrek nemen in het gebouw van de omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland in De Westereen. Met de samenwerking is het doel om een mediaproductiehuis voor jongeren neer te zetten, centraal in Noordoost Friesland.

De stichting NetNix is een videoproductie bedrijf voor en door jongeren, waarbij de video’s inspelen op maatschappelijke vraagstukken in de krimpregio rondom Dokkum.  NetNix is ontstaan nadat RTV NOF in 2008 jongeren liet meedoen aan maatschappelijke stages bij de radio. De stichting heeft daarna diverse video’s gemaakt over maatschappelijke vraagstukken en thema’s op het platteland. Het is nu tijd voor een volgende stap, waarin gebleken is dat voor de toekomst van NetNix de huisvesting en de samenwerking met RTV NOF vele voordelen met zich mee brengt.

 

Ook bij RTV NOF zijn veel jongeren actief aan de slag met het produceren van zowel radio als televisie. Nadat de vrijwilligers in 2011 verhuisden naar een eigen en modern onderkomen in het centrum van De Westereen in De Westereen timmert de vrijwilligersomroep continue aan de weg. ‘Door gebruik te maken van elkaars know-how en materialen kan er voor de jeugd een prachtige gelegenheid ontstaan om in dit mediaproductiehuis ervaring op te doen in media-productie’,  aldus Simon Talsma, bestuursvoorzitter van RTV NOF.  Daarnaast zal er vanuit NetNix ook de nodige aansturing voor jongeren gaan komen .  Anneke Smidt, oprichter en creatief brein van NetNix, zal tevens als vrijwilliger bij de omroep aan de slag gaan. Hierbij zal zij jongeren die zich kunnen aanmelden begeleiden en helpen bij het maken van interessante radio en televisie gericht op Noordoost Friesland.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement