Ondernemend Friesland nieuws

Succesvolle avond ondernemersvaardigheden in Innovatiehuis Lauwersdelta

Dinsdag 8 oktober organiseerden de gemeenten in Noordoost Fryslân (Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Tytsjerksteradiel, Kollumerland c.a. en Ferwerderadiel) een bijeenkomst 'Ondernemersvaardigheden' in Innovatiehuis Lauwersdelta. Deze avond is een onderdeel van de cyclus ''Dwaande met je bedrijf'' gericht op startende ondernemers die meer willen weten over de verschillende kanten van het ondernemerschap.

Ilona Boekhorst (accountmanager bedrijven) van de gemeente Achtkarspelen mocht een groep van 35 enthousiaste ondernemers verwelkomen in het innovatiehuis. De avond stond in het teken van het herkennen van het talent van een ondernemer en de beschikbare ondernemersvaardigheden. Wat zijn je zwakke en sterke punten?

 

Ondernemersvaardigheden
Pieter Dijkhuis van de Kamer van Koophandel begon allereerst met een voorstelronde. Inspiratievolle en enthousiaste ondernemers gaven hun bedrijfsidee te gehoor. Vervolgens koppelde Pieter Dijkhuis dit aan zijn ervaringen als bedrijfsfunctionaris. Waarom slaagt de ene ondernemer wel en de andere ondernemer niet? Een grote invloed hierop zijn ondernemersvaardigheden. Ondernemerschap is een vak met meerdere disciplines waarvan je goed om de hoogte moet zijn van de vaardigheden die je hiervoor nodig bent.

 

Talent herkennen
Na de presentatie van de kamer van koophandel ging Anita Smeding van Anita Smeding Consultancy en Coaching verder in op het herkennen van je talent. Wat zijn haar eigen ervaringen als ondernemer en hoe heeft zij haar talenten ontdekt. Er werd stilgestaan bij het vaststellen van je sterke en zwakke punten als ondernemer.

 

Bedrijfsplanopbestelling
Uiteraard is een idee alleen niet voldoende om te slagen als ondernemer. Jacob Duinstra van Het Ondernemers Instituut gaf een toelichting op de mogelijkheden van Bedrijfsplanopbestelling. ''Een bedrijfsplan is de basis voor je onderneming en ik zou een ieder adviseren om altijd een bedrijfsplan op te stellen'', aldus Jacob Duinstra.

 

Innovatiehuis Lauwersdelta
De avond werd afgesloten met een presentatie van Innovatiemakelaar Niels Tel. Hij gaf in zijn presentatie aan wat Innovatiehuis Lauwersdelta kan betekenen voor (startende) ondernemers en wat voor mogelijkheden er zijn voor hen. Een korte rondleiding door het innovatiehuis en een borrel ontbraken uiteraard niet.

 

De eerstvolgende bijeenkomst van de cyclus ''Dwaande met je bedrijf''  in het innovatiehuis zal worden gehouden op dinsdag 29 oktober. 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement