Ondernemend Friesland nieuws

Symposium Shared Space op NHL Hogeschool

Symposium Shared Space op NHL Hogeschool

Op donderdag 10 juni a.s. vindt op NHL Hogeschool aan de Rengerslaan een symposium plaats over het verkeerskundige Shared Space principe. De titel van het symposium is Shared Space: respect of regels? Organisator van het symposium is de opleiding Verkeerskunde van de hogeschool. Zij doet sinds september vorig jaar onderzoek naar Shared Space en presenteert op 10 juni voorlopige resultaten.

In samenwerking met onder andere de opleiding Communicatie, de opleiding MER en verschillende maatschappelijke partijen startte de opleiding Verkeerskunde van de NHL in september 2009 met een grootschalig onderzoek naar het omstreden shared space verkeerprincipe. De in Friesland ontwikkelde shared space benadering gaat ervan uit dat de leefbaarheid en veiligheid in het verkeer achteruitgaan door een overdaad aan regels. Juist door het afschaffen van regels zou de openbare ruimte leefbaarder en veiliger worden.

In het project van de NHL wordt onderzoek gedaan naar de werking van shared space. Drie themas staan centraal: de juridische aansprakelijkheid en handhaving, de sociale veiligheid en leefbaarheid en de veiligheid en vermijdingsgedrag. De voorlopige resultaten van het onderzoek worden tijdens het symposium op 10 juni gepresenteerd. Soon Hee Santema, hoofd van de afdeling Built Environment en coíºŠí´©nator van het project kijkt uit naar deze dag: Er is belangstelling voor het symposium vanuit het hele land. Shared Space leeft. Wat wij willen doen is feitelijk vaststellen of en hoe shared space werkt.
Naast lezingen van de projectleiders is er een lezing van Dhr. Dr. Bart Melis, Senior Klinisch Fysicus bij Koninklijke Visio. Ook is er veel ruimte voor discussie met het publiek over de resultaten. Projectleider Pieter Euser, coíºŠí´©nator van de opleiding Verkeerskunde: Shared space doet altijd veel stof opwaaien. We willen graag met de bezoekers in gesprek over de betekenis van de resultaten.

Het symposium vindt plaats van 12.30-16.00 aan de Rengerslaan 10 te Leeuwarden. Aanmelden kan viaprojectsharedspace@nhl.nl

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement