Ondernemend Friesland nieuws

Talentenjagers

Talentenjagers

"Jongeren zijn de toekomst, dit klinkt afgezaagd, maar is meer dan ooit de realiteit van nu”, vertelt Jean Lauffer, rayonmanager bij Carrière Sprong, het uitzendbureau voor jongeren tot 27 jaar. Carrière Sprong is gedreven, verjongend en gaat met een brutaliteit de arbeidsmarkt op om jong talent een kans te geven om zichzelf en een bedrijf toekomst te geven. ‘Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden’ is Jean zijn motto en zijn eigen levenswandel illustreert dat. Zo vertelt hij: ”Ik ben gevormd in de praktijk. Na school ging ik direct aan het werk en bleek ik het als verkoper goed te doen. Direct sales heb ik op de werkvloer geleerd. Nu leid ik intercedenten op, bewaak de omzet van het bedrijf en speel in op nieuwe trends in de arbeidsmarkt. Zo kan het dus gaan.”

Carrière Sprong is zo’n twee jaar geleden begonnen in de Friese hoofdstad Leeuwarden en is inmiddels ook werkzaam in de provincie Groningen en Noord-Holland. In de provincie Groningen is Carrière Sprong inmiddels sinds 2 januari gevestigd in Leek. Per provincie één vestiging is voldoende, van daaruit is met gemak de hele provincie te bedienen en blijven de overheadkosten laag. Dat zorgt ervoor dat Carrière Sprong bedrijven een scherp tarief kan aanbieden. Jean: “In deze tarieven zijn we eerlijk, de marges zijn transparant en worden niet gemaskeerd.”

 

Verjongen

Regelmatig zit Jean met klanten om tafel om te brainstormen: waar is in de toekomst behoefte aan? “Wij leiden nu bijvoorbeeld een paar jongens op in de metaal op niveau 3, omdat wij weten dat daar nu en vooral in de toekomst behoefte aan is. Zaken als jongerenwerkloosheid en de vergrijzing gaan ons allemaal aan. Wij zijn dus niet alleen commercieel, maar vinden het minstens zo belangrijk om bij te dragen aan de maatschappij en zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Bedrijven moeten verjongen, Jean vertelt: “Neem een paar jongeren op in je bedrijf, adviseren wij ondernemers. Straks heb je ze namelijk héél hard nodig. Wanneer je niet inspeelt op de aanhoudende vergrijzing verdwijnt straks alle kennis. Draag die kennis dus over aan de jongeren! Op deze manier zorgen wij er met zijn allen voor dat de jeugdwerkloosheid, die op dit moment 13% is, wordt tegengegaan.”

 

Opleidingen

Carrière Sprong doet haar uiterste best om iedere jongere die binnen stapt te helpen, of het nu hoog- of laagopgeleiden zijn of zelfs jongeren zonder diploma: “Samen met de jongeren kijken wij waar hun talenten liggen, je kunt ons dan ook wel talentenjagers noemen. Mocht er scholing nodig zijn om ervoor te zorgen dat de jongere met zijn of haar talent aan het werk kan, dan proberen wij dat te realiseren. Dit kan bij ons intern in de vorm van een BBL-opleiding, maar ook bij een extern bedrijf in samenwerking met een opleider. Dit is dan combinatie van uitzenden en scholing. Hiermee kunnen wij inspelen op de huidige en/of toekomstige behoefte van de arbeidsmarkt. Bedrijven creëren hun eigen vakspecialisten en de jongeren kunnen hun talenten tot uiting brengen.

 

Een goede dag

Jongeren kunnen bij Carrière Sprong terecht voor tijdelijk werk, maar de lange termijn staat toch wel centraal. “Het mooiste is wanneer we een jongere kunnen helpen met zijn of haar sprong richting carrière. Het is fantastisch om een sms’je te ontvangen met een bedankje van een jongen die, best wel met enige moeite, een plek heeft gevonden waar hij goed blijkt te aarden. Dan heb ik écht een goede dag.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement