Ondernemend Friesland nieuws

Teddybear-Toss UNIS Flyers een groot succes

Teddybear-Toss © Nicolien Sijtsema Fotografie

Vrijdagavond organiseerde ijshockeyclub UNIS Flyers een zogenaamde Teddybear-Toss tijdens de wedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen. De ruim 1700 toeschouwers brachten héél veel knuffelberen mee naar de wedstrijd, die met 3-2 werd gewonnen. De Teddybear-Toss is overgewaaid uit Canada en is een uniek spektakel bij ijshockey. Bij de eerste goal van de thuisploeg mogen de toeschouwers hun meegebrachte knuffelberen op het ijs gooien. De beren worden vervolgens aan een goed doel geschonken.

Nadat eerder dit seizoen in Geleen en Den Haag ook een Teddybear-Toss was gehouden, besloten de Flyers er ook een te organiseren. In Geleen werden maar liefst 1600 knuffels op het ijs gegooid en in Den Haag leverde de actie 1500 knuffels op. De UNIS Flyers wilden het record van Geleen verbreken en zo de Stichting Teddybears For Help steunen met een grote hoeveelheid knuffels. Teddybearsforhelp zamelt overtollige knuffels in. Zij geeft deze door aan kinderen die in een moeilijke situatie verkeren en wel wat extra vreugde en of troost kunnen gebruiken. De actie werd een groot succes.

 

Foto: © Nicolien Sijtsema

 

Na bijna een kwartier spelen begon het spektakel. Flyer Jurryt Smid maakte de eerste goal voor de UNIS Flyers en zorgde ervoor dat Thialf veranderde in een zee van knuffelberen. De actie leverde prachtige plaatjes en maar liefst 6680 knuffelberen op. Claudia Brugman, oprichter van Teddybears For Help, was dolblij met de actie. "Het was schitterend om te zien hoe al die knuffelberen op het ijs belandden. Echt een unieke belevenis. Dat het zoveel op zou leveren, had ik niet verwacht. We bedanken alle fans en vrijwilligers van de UNIS Flyers voor deze fantastische actie. We kunnen weer een hele hoop kinderen blij maken".

 

Ook Henk Hoekstra, voorzitter van de UNIS Flyers was erg enthousiast. "In aanloop naar de wedstrijd waren al veel fans bezig met het verzamelen van knuffels. Het gooien van de knuffels was echt een prachtig gezicht. Ik denk dat alle toeschouwers een mooie avond hebben gehad met dit unieke moment, een spannende wedstrijd en winst voor de Flyers. Dat we met de actie zoveel knuffelberen hebben opgehaald is natuurlijk helemaal fantastisch."

 

Op de website van de UNIS staat een filmpje van de Teddybear-Tos.

Bron: UNIS Flyers

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement