Ondernemend Friesland nieuws

TerraNext start MasterClass

TerraNext start MasterClass

TerraNext, opleider in de groene sector, start in samenwerking met de VHG afdeling regio Noord, op 24 mei een Masterclassopleiding voor groenbedrijven in het noorden. Doel is om de ondernemerscapaciteiten van het midden/hoger kader naar een hoger niveau te tillen. De opleiding gaat op 24 mei van start.

Doelgroep zijn grote/middelgrote groenbedrijven en direct aanverwante bedrijven in de noordelijke regio, aldus Siebe Westendorp, projectleider van TerraNext en aanbieder van de Masterclass opleiding. “Voor de uitvoering gaan we in zee met miniMasters business Academy, specialist in Siebe Westendorp, projectleider van TerraNext.managementopleidingen uit Muiden en Kenneth Smit, trainingsbureau voor commerciële-, communicatieve- en managementvaardigheden uit Eindhoven. MiniMasters businessAcademy verzorgt de theoretische kant terwijl Kenneth Smit zich op de praktische vaardigheden richt. De opleiding bestaat uit 8 dagprogramma’s.”

 

Het idee voor de opleiding komt uit de koker van Douwe Snoek, directeur van Snoek Hoveniers en voorzitter van branchevereniging VHG. Douwe Snoek: “We signaleerden een behoefte aan een dergelijke opleiding bij groenbedrijven. Wanneer het niveau van het midden/hoger kader een boost krijgt komt dat ten goede aan de organisatie als geheel. Daarop ligt onze focus.”

 

Ondernemende capaciteiten

“Er wordt meer van het middenkader gevraagd op het gebied van ondernemerscapaciteiten. Daarnaast hebben directeuren behoefte aan feedback en advies vanuit het middenkader. En van managers wordt verwacht dat zij hun mensen op een constructieve manier kunnen aansturen. Onze opleiding biedt daarvoor handvaten”, aldus Teus van de Kamp, eigenaar van miniMasters businessAcademy. ”Tijdens de bijeenkomsten komen thema’s zoals stijlen van leidinggeven, motivatieprocessen, strategisch en financieel management op interactieve manier aan de orde. Voor elk vak wordt een gespecialiseerde (praktijk)docent ingezet.”

 

Terugkoppeling naar praktijk

Training in praktische vaardigheden wordt verzorgd door Kenneth Smith Training. “We houden de deelnemers een spiegel voor”, aldus Jan Willem Tragter, trainer bij Kenneth Smit training. “Hoe sluit je aan bij de visie van je directeur? Wat is er nodig om je medewerkers goed aan te sturen? Hoe zorg je voor tevreden klanten? Hoe werk je samen met collega leidinggevenden? Welke stijl van leidinggeven is effectief en wat is je eigen voorkeursstijl? Dat soort vraagstukken werken we uit middels praktijkoefeningen. Gedurende het traject zullen we constant de koppeling naar de dagelijkse praktijk maken.”

 

 

Aanmelden

De opleidingsdagen vinden plaats bij de Rabobank in Heerenveen.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@terranext o.v.v. masterclass Terra Next.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement