Ondernemend Friesland nieuws

TIP Harlingen wordt VVV/Tourist Info Harlingen

TIP Harlingen wordt VVV/Tourist Info Harlingen

Het Toeristisch Informatie Punt Harlingen is met ingang van 21 maart een agentschap van VVV Fryslân en heet vanaf dat moment VVV/Tourist Info Harlingen. Ben van der Ham (voorzitter TIP Harlingen) en René van der Weide (directeur VVV Fryslân) hebben woensdagmiddag de overeenkomst voor deze samenwerking ondertekend. “Dit is voor alle partijen een zeer goede zaak”, stelt Van der Ham.

“De grote vraag waar wij als TIP Harlingen mee rondliepen was: hoe bereiken we een zo groot mogelijke doelgroep? Wij zijn ervan overtuigd dat dit veel beter en sneller verloopt nu we zijn aangesloten bij VVV Fryslân”, zegt Ben van der Ham.

 

Er is door TIP Harlingen bewust gekozen voor een fysiek agentschap. Daarmee heeft de lokale VVV ook een eigen bestuur en vaart het zijn eigen koers. “We blijven eigen baas, maar krijgen wel de beschikking over alle kennis en kunde die bij VVV Fryslân aanwezig is. En die kennis is ontegenzeglijk groot”, legt Van der Ham de keuze voor de samenwerking uit. “Zo profiteren we van de diensten van de VVV, zijn we goedkoper uit door de gezamenlijke inkoop en kunnen we voor de training van onze vrijwilligers aanhaken bij het aanbod van de VVV.”

Een van de voordelen voor de Harlinger ondernemers in de recreatieve en toeristische sector is dat de website van VVV/Tourist Info Harlingen straks via een link wordt geïntegreerd in die van VVV Fryslân. Het grote voordeel daarvan is dat VVV/Toerist Info Harlingen ook direct de beschikking heeft over een zoek-, vind- en boekmodule en evenementenkalender. Die is in dit geval specifiek toespitst op Harlingen.

De VVV spint eveneens garen bij een agentschap in Harlingen, zegt directeur René van der Weide. “Het fijne voor ons is dat ons online provinciaal toeristische portaal wordt verdiept met een lokaal aanbod. Alles in dezelfde huisstijl. Dus geen nieuw venster in andere kleuren en anders van opzet. Maar één plek. De toerist beschikt meteen over alle plaatselijke informatie”, legt hij uit. Uiteindelijk gaat het erom dat de toerist optimaal wordt geïnformeerd. Daarom wordt binnenkort ook met Grou een dergelijke overeenkomst ondertekend, aldus Van der Weide.

 

Ontlasten

Dankzij het samenwerkingsverband worden de medewerkers van VVV/Tourist Info Harlingen ook ontlast. “Ondernemers en organisatoren van evenementen kunnen straks zelf op onze site informatie over hun komende activiteiten invoeren en voorzien van foto’s en reviews”, zegt Van der Weide. “Dat hoeven de vrijwilligers straks dus niet meer te doen. Zij hebben daardoor hun handen vrij voor het aanjagen van lokale activiteiten.”

 

 

 

Op de foto:


René van der Weide (links in het midden) en Ben van der Ham (rechts) bezegelen de samenwerking. TIP Harlingen heet vanaf nu VVV/Tourist Info Harlingen. Foto: Joachim de Ruijter.

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement