Ondernemend Friesland nieuws

Tytsjerksteradiel behoudt titel Fairtrade gemeente

Vierde keer op rij. 

Tytsjerksteradiel mag zich voor de vierde keer op rij Fairtrade Gemeente noemen. Een landelijke jury oordeelde dat de gemeente het afgelopen jaar liet zien dat zij zich nog steeds hard maakt voor eerlijke handel. Zo vraagt de gemeente aandacht voor Fairtrade met leuke acties, bijvoorbeeld door het uitreiken van certificaten aan ondernemers en organisaties en organiseerde de gemeente vijfmaal de Lifestyle Fair Oars!. Ook waardeert de jury de inzet van Tytsjerksteradiel bij de ambitie van Fryslân om Fairtrade Provincie te worden.

Kennismakingspakket

Het aantal ondernemers en organisaties in Tytsjerksteradiel dat overstapt op fairtrade producten stijgt nog steeds. Wethouder Rijpstra: ‘it is prachtich dat minsken hieltyd mear each ha foar de mooglikheden om op in ienfâldige wize by te dragen oan in earliker wrâld’. De gemeente heeft kennismakingspakketten voor ondernemers en organisaties die meer informatie willen over de mogelijkheden om ‘fairtrade’ te worden. ‘We hoopje fansels dat der noch mear fairtrade bedriuwen en organisaasjes bykomme!’, aldus de wethouder. De gemeente geeft naast certificaten ook stickers uit aan bedrijven, om aan te tonen dat men ook echt voldoet aan de voorwaarden om zich Fairtrade te mogen noemen.

 

Fairtrade Gemeente

‘Fairtrade Gemeente’ is een titel die aangeeft dat de plaatselijke gemeenschap bijzonder veel aandacht besteedt aan eerlijke handel. Het stimuleren van de verkoop van fairtrade producten zorgt er op eenvoudige wijze voor dat er wordt bijgedragen aan armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden. Een gemeente kan de titel Fairtrade Gemeente verdienen als zij aan de campagnecriteria voldoet. Een onafhankelijke jury, onder leiding van Jacobine Geel, beoordeelt of gemeenten voldoen aan deze criteria. Inmiddels hebben 50 gemeenten de titel verdiend en woont meer dan 25% van de inwoners van Nederland in een Fairtrade Gemeente. De Fairtrade Gemeente campagne is een initiatief van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, Stichting Max Havelaar en ontwikkelingsorganisatie ICCO.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement