Ondernemend Friesland nieuws

Uitzendlicentie van streekomroep RTV NOF met vijf jaar verlengd.

Het Commissariaat voor de Media in Hilversum heeft de uitzendlicentie van streekomroep RTV NOF met vijf jaar verlengd. De lokale omroep voor Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland mag daardoor ook de komende jaren het lokale media-aanbod verzorgen in dit gebied. Het bestuur van de omroep is zeer verheugd met dit besluit. ,,In de afgelopen jaren hebben we de steun gekregen van inwoners, bedrijven, organisaties en gemeenten om het nieuws in Noordoost-Fryslân te kunnen verzorgen op radio, internet en kabelkrant.

De drie gemeenten hebben in de afgelopen maanden bij onze aanvraag voor de verlenging van de licentie voor de komende vijf jaar ons de volledige steun gegeven. We zijn dan ook blij dat het Commissariaat onze aanvraag positief heeft gehonoreerd”, zegt voorzitter Simon Talsma.

 

De verlenging van de licentie komt in een periode waarin de omroep fors heeft geïnvesteerd in een professionalisering van de organisatie. Dat is onder meer tot uiting gekomen in twee nationale nominaties voor Awards voor lokale omroepen in de afgelopen jaren. ,,Dat was voor ons al een bevestiging dat we opereren in de voorhoede. Er staan grote veranderingen aan te komen in lokale omroepland en daar willen wij graag bij horen”, zegt de voorzitter. In de komende periode wil RTV NOF het voortouw nemen in de vorming van een regionaal media centrum. De landelijke organisatie voor lokale omroepen (OLON) heeft in het nieuwe beleid bepaald dat de verschillende omroepen in een gebied de komende jaren meer samen moeten werken. Volgens de OLON moeten samenwerkingsverbanden diensten leveren en producten maken waar de verschillende omroepen hun voordeel mee kunnen doen.

 

De streekomroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland heeft financieel fors geïnvesteerd in de aanloop naar de verlenging van de licentie. Recent is een nieuwe website in gebruik genomen, de techniek hierachter sluit aan op de landelijk gehanteerde standaard. Het portal op www.rtvnof.nl zal de komende tijd verder worden ontwikkeld. Op dit moment wordt er met steun van het lokale bedrijfsleven door de vrijwilligers hard gewerkt aan de digitalisering van de radiostudio. Naar verwachting zal dit de komende week worden afgerond. Vanwege de interne verbouwing kunnen de webstreams van de omroep enige tijd niet te ontvangen zijn.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement