Ondernemend Friesland nieuws

UNIEKE SAMENWERKING ONDERWIJS EN BEDRIJFSLEVEN

Op dinsdag 31 mei 2011 vond in de Hortus te Haren de officiële aftrap plaats van het  samenwerkingsverband tussen de noordelijke afdeling van de VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen , opleidingsinstituut TerraNext en diverse marktpartijen in de groene sector. Met het samenwerkingsverband willen de partijen onderwijs en bedrijfsleven structureel dichter bij elkaar brengen.

 

 

Op 31 mei 2011 ondertekenden Husqvarna, Heigo, DCM, GreenSales, GroenGroep Eelde, O. de Leeuw Techniek en Buiter Beton een samenwerkingsovereenkomsten met de VHG afdeling Regio Noord en TerraNext. Het doel van de samenwerking is het onderwijs en het bedrijfsleven structureel beter op elkaar af te stemmen.

 

´In de toekomst zal het bedrijfsleven steeds meer de inhoud van het onderwijs bepalen, deze samenwerking is een unieke voorloper op dit traject en zal een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs van TerraNext´, aldus Henk Klaver directeur van TerraNext.

 

TerraNext is een opleider in de groene sector voor jongvolwassenen. Van oudsher hebben zij al nauwe contacten met de noordelijke afdeling van de VHG, de brancheorganisatie voor ondernemers in het groen. Tussen hen ontstond ook het idee van het opzetten van een structurele samenwerking met diverse marktpartijen. ´Een hoger kennisniveau van arbeidskrachten binnen de branche leidt tot een professioneel gebruik van machines en producten ten aanzien van veiligheid, duurzaamheid en efficiency´, aldus de voorzitter van de VHG afdeling regio Noord, Douwe Snoek. ´Wij hebben hier als brancheorganisatie een voortrekkersrol in om het belang van onze leden te dienen. Daarom hebben wij partijen bij elkaar gebracht die een goede rol in de samenwerking kunnen vervullen.´

 

De samenwerking houdt in dat er structureel overleg is tussen de marktpartijen en de onderwijsinstelling, hierdoor ontstaat er een voortdurende toetsing tussen het niveau van onderwijs en de vraag vanuit het bedrijfsleven. Ook worden er tweemaal per jaar DoeDagen georganiseerd, waar cursisten, docenten en andere geïnteresseerden kennis kunnen maken met innovaties van de leveranciers. Om de samenwerking zichtbaar te maken, zijn de logo’s van de marktpartijen gepresenteerd op de mobiele lesunit van TerraNext. De samenwerking met deze partijen wordt voor drie jaar aangegaan. De voorzitter van de VHG afdeling regio Noord geeft echter aan dat dit een aftrap is van een continu proces. ´Samenwerken én met elkaar voortdurend op zoek zijn naar mogelijkheden om het bedrijfsleven en onderwijs op elkaar af te stemmen, gaat altijd door´.

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement