Ondernemend Friesland nieuws

Vacatureaanbod stabiliseert voor het eerst dit jaar

Vacatureaanbod stabiliseert voor het eerst dit jaar

Het online vacatureaanbod nam in juli iets af, zo blijkt uit de Monster Employment Index. Vanaf begin dit jaar nam het vacatureaanbod maandelijks toe, deze maand zakte de index voor het eerst licht met 1 punt naar een niveau van 95. Maar dit is nog altijd een verbetering van 2 procent ten opzichte van juli 2009. Het aantal vacatures nam het meest toe in de transportsector.

Het online vacatureaanbod nam in juli iets af, zo blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt. Vanaf begin dit jaar nam het vacatureaanbod maandelijks toe, deze maand zakte de index voor het eerst licht met 1 punt naar een niveau van 95. Maar dit is nog altijd een verbetering van 2 procent ten opzichte van juli 2009.

 

Het aantal vacatures nam het meest toe in de transportsector. Het aantal vacatures is in deze sector sinds februari 2009 niet zo hoog geweest.
 
“Vanaf januari zien we een stijgende trend in het vacatureaanbod. In juli zien we 1 punt daling ten opzichte van juni, maar deze seizoensgebonden daling is veel minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In verhouding tot vorig jaar zet de stijgende trend, die in juni begon, door en diverse indicatoren geven ons het vertrouwen dat deze trend gestaag doorzet”, aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. “Sectoren als marketing, PR en media zijn bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Goed nieuws voor de vele werkzoekenden en werkgevers in deze sector, die de afgelopen 18 maanden hard zijn getroffen. Dit soort cijfers samen met terugkerend consumentenvertrouwen en toenemende koopkracht wijst erop dat het economisch herstel doorzet.”
 
Verdubbeling vacatures in marketing, PR en media
De vacaturegroei in de transportsector bedroeg in juli 16 procent (een stijging van 23 punten). Het aantal vacatures is in deze sector sinds februari 2009 niet zo hoog geweest. Andere stijgers zijn toerisme (+8) de juridische sector (+7) en marketing, PR en media (+3). In vergelijking met vorig jaar is het aanbod in de sector marketing, PR en media het sterkst toegenomen: het aantal vacatures is bijna verdubbeld (47 procent). Ook R&D (+11) laat op jaarbasis een relatief grote stijging zien. In enkele sectoren waaronder de publieke sector en landbouw en visserij daalde deze maand het vacatureaanbod.
 
Vacatureaanbod Zeeland neemt behoorlijk toe
In juli nam het vacature-aanbod in 5 van de 12 provincies toe. De toename was het grootst in Zeeland (+10) en Drenthe (+8). Overijssel had de grootste terugval van alle regio’s deze maand (-11). Op jaarbasis laten Flevoland en Gelderland de grootste daling zien.
 
Vacaturegroei in heel Europa
In heel Europa nam het vacatureaanbod met 1 punt licht toe. In vergelijking met juli vorig jaar is de Index met 14 punten gestegen. In Duitsland is deze maand het aanbod sterkst gestegen (+6), maar het aanbod nam ook toe in Frankrijk (+5), België (+2) en in Italië (+2). In Zweden (-9) en in Groot-Brittannië (-2) daalde het aanbod aanzienlijk.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement