Ondernemend Friesland nieuws

Van der Wal Boomrooierij doet voorwerk voor nieuwe N31-Harlingen

Van der Wal boomrooierij Snoek Hoveniers

Komende maanden werken medewerkers van Van der Wal Boomrooierij aan het voorwerk voor de vernieuwde N31 door Harlingen. De nieuwe N31 wordt verdiept aangelegd en kruist in de nieuwe situatie het Van Harinxmakanaal in de vorm van een aquaduct. Van der Wal Boomrooierij begon begin vorige week met het verwijderen van roekennesten en verwijdert de komende maanden de bomen en struiken op het talud boven de weg. Van der Wal Boomrooierij is onderdeel van de Snoek Groep.

Verplaatsing Roekennesten

Zo’n twintig roekennesten werden vorige week verwijderd uit de bomen en verplaatst naar bomen zo’n 500 meter verwijderd van de oorspronkelijke plek. “De roeken, een beschermde diersoort,  zullen hun nest gewoon weer terugvinden”, aldus Eddy Elzinga, uitvoerder bij Van der Wal Boomrooierij. De medewerkers gaan bij het verwijderen van de nesten uiterst behoedzaam te werk, aldus Elzinga: “De nesten zijn zeer fijnmazig opgebouwd met heel veel takjes, een waar kunstwerkje, dat willen we natuurlijk intact houden. We zagen de nesten heel voorzichtig los.”

 

Zo min mogelijk overlast
Het rooien van de bomen vindt gefaseerd plaats. In december begonnen medewerkers van Van der Wal Boomrooierij met het rooien van bomen en struiken op het talud nabij de weg. Elzinga: “Onlangs zijn we gestart met een nieuwe en laatste fase: eind maart zullen alle bomen en struiken verwijderd zijn en kan de bouw van het nieuwe aquaduct beginnen. De uitvoering daarvan is in handen van Ballast Nedam.” Er wordt de komende maanden alles aan gedaan om de automobilist zo min mogelijk hinder te laten ondervinden van de werkzaamheden. Elzinga: “Er blijft altijd een rijbaan vrij voor het verkeer en we richten ons werk zo in dat een vlotte doorstroom behouden blijft.”

Nieuwe weg in 2017 open
De N31 door Harlingen wordt opnieuw aangelegd om de bereikbaarheid van Fryslân te verbeteren. De nieuwe weg is bovendien veiliger en zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in en om Harlingen. Met de verdiepte ligging van de nieuwe weg tussen het Van Harinxmakanaal en de Kimswerderweg verdwijnt de ‘visuele tweedeling’ tussen beide stadsdelen. Door aanleg van het aquaduct zijn de wachttijden bij de Koningsbrug voor het autoverkeer op de rijksweg zijn verleden tijd. De spoorlijn wordt ‘ongelijkvloers gekruist’, waarbij de N31 onder het spoor door gaat. De weg wordt eind 2017 opengesteld.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement