Ondernemend Friesland nieuws

Van Elst & Oosterbaan en de kunst van het inleven

Van Elst & Oosterbaan en de kunst van het inleven

Altijd kijken naar de mens achter de cijfers. 

Achter de cijfers kijken, dáár gaat het om vinden ze bij Van Elst en Oosterbaan accountants en advisuers. Getallen vertellen een verhaal. De kunst: dat verhaal de wending te geven die nodig of wenselijk is. Of juist te continueren, omdat het een successtory is. “De accountant van weleer was vooral een cijferaar. Dat zijn we uiteraard nog steeds, maar in de eerste plaats willen we ondernemers ontzorgen.”

 

Karin Hartmann is mede eigenaar bij van Elst en Oosterbaan accountants en advisuers

Nieuwsgierigheid koesteren

“We koesteren nieuwsgierigheid als onze drijvende kracht. Nooit stil zitten, blijven leren. De durf om vragen te stellen, aan onszelf, aan u, als ondernemer en als mens achter de ondernemer. Met open vizier. Zelfs over zaken achter de cijfers. Die boven elke discussie verheven lijken te zijn. Niet om onnodig moeilijk te doen. Dat willen wij niet, dat wilt u niet. Wel om de winnende weg naar groei boven tafel te krijgen. Bij voorkeur praktisch, innovatief en waar nodig tegendraads. Alles voor het beste resultaat”. Het is een citaat uit het manifest waarin de Leeuwarder accountantsen adviseurs kernachtig weergeven wie ze zijn en waar ze voor staan. “Primair is ons doel het verbeteren van de (bedrijfseconomische) positie van ondernemingen en ondernemers. In het manifest is vastgelegd hoe we dat in de praktijk brengen. Daar mogen opdrachtgevers ons aan houden.”Dat zegt Karin Hartmann. Met haar zakenpartners en collega accountants Muriël Seinen-Apperloo en Jan Ypma staat zij sinds 2008 aan het roer van het bedrijf.

 

Muriël Seinen-Apperloo is mede eigenaar bij van Elst en Oosterbaan accountants en advisuers

Altijd vragen naar de onbekende weg

De ondernemer ontzorgen. Dat is waar het Leeuwarder kantoor voor gaat. “Ontzorgen begint met daadwerkelijke betrokkenheid”, stelt Muriël Seinen-Apperloo. “Je moet naast de ondernemer gaan staan en je verplaatsen in zijn wereld. Dat is iets anders dan de ondernemer naar de mond praten. We worden niet betaald om het met de klant eens te zijn. Kritisch zijn, de juiste vragen stellen en oplossingen zoeken die verder  gaan dan vandaag. Dat is ons uitgangspunt.”Sinds ze zelf het bedrijf (twaalf medewerkers) runnen is het alleen maar makkelijker geworden om zich een voorstelling te maken van het wel en wee van de ondernemer, zo stellen de vennoten. Karin Hartmann: “Hoewel inlevingsvermogen altijd al een grote rol speelt binnen ons bureau, is dat vermogen versterkt nu we zelf ondernemer zijn. Je begrijpt nu nog beter wat het is om verantwoordelijk te zijn voor bijvoorbeeld de liquiditeit en voor medewerkers. Een mooie gewaarwording.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement