Ondernemend Friesland nieuws

Veertig extra arbeidsplaatsen voor Leeuwarden

Veertig extra arbeidsplaatsen voor Leeuwarden

De Inspectie van het Onderwijs vestigt zich met ingang van 2011 in Leeuwarden. Dat is vandaag bekend gemaakt. De dienst verhuist vanuit Groningen naar de Sophialaan 20. In de Achmeatoren wordt een etage gehuurd. De komst naar Leeuwarden heeft te maken met de nieuwe gebiedsindeling en een efficiëntere werkwijze bij de onderwijsinspectie.

“Het belangrijkste is dat we op deze manier dicht bij de basisscholen in het hele noorden blijven”, vertelt directeur Diana Teunissen. De Inspectie van het Onderwijs zit midden in enkele grote veranderingen. Zo worden werkgebieden samengevoegd en wordt de inspectie van het voortgezet onderwijs en de ROC’s niet langer aangestuurd vanuit de regiokantoren, maar centraal geregeld. De regiokantoren gaan zich op hun beurt vooral toeleggen op het primair onderwijs. Het aantal kantoren wordt teruggebracht van acht naar vijf. Daarbij is vooral gekeken naar wat de meest logische locaties voor de nieuwe kantoren zijn.


Voor Noord-Nederland kwam Leeuwarden als ideale vestigingsplek uit de bus. “Dat heeft er vooral mee te maken dat de kop van Noord-Holland bij de drie noordelijke provincies wordt getrokken. Leeuwarden ligt dan centraler dan Groningen, waar de inspectie nu nog een kantoor heeft”, legt Teunissen de keuze voor de Friese hoofdstad uit.


Wethouder Henk Deinum is blij met de komst van de Inspectie van het Onderwijs. “Het is hartstikke mooi dat die instelling voor Leeuwarden heeft gekozen”, reageert hij trots. “Leeuwarden is een echte onderwijsstad en daar past de huisvesting van zo’n instelling prima bij. Het mooie is dat dit ook weer arbeidsplaatsen oplevert. En we hopen natuurlijk dat het personeel straks hier komt wonen. Wij zijn in elk geval in staat om de mensen kwalitatief goede woonruimte te bieden.”


De onderwijsinspectie betrekt naar verwachting vanaf februari 2011 de kantoorruimte in de Achmeatoren. De nieuwe locatie wordt de thuisbasis voor de inspecteurs van de basisscholen in het noorden, maar ook andere inspectiemedewerkers moeten er terecht kunnen als ze hier in de buurt aan het werk zijn. Er komen op deze wijze veertig arbeidsplaatsen bij in Leeuwarden.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement