Ondernemend Friesland nieuws

Verbeterde onderhandelingspositie advocaat

In samenwerking met de Internet Academie, onderdeel van de NHL Hogeschool, heeft Incassade een web-app voor de QR-code ontwikkeld. Deze ‘app’ zorgt ervoor dat een advocaat binnen enkele minuten na betekening van het exploot door de deurwaarder van Incassade bericht ontvangt dat het exploot is uitgebracht. Daarnaast wordt de advocaat op de hoogte gebracht van de aangetroffen situatie. Dit is vooral van belang bij bijvoorbeeld onderhandelingen als er conservatoir beslag is gelegd. Incassade is het eerste deurwaarders- en incassobedrijf in de wereld dat op deze wijze gebruik maakt van de QR-code. Wat houdt het in?

Wat is een QR-code?
Een QR-Code is een twee dimensionale streepjescode waarin een boodschap verwerkt wordt. QR staat voor Quick Respons. De boodschap kan divers zijn; een voorgedefinieerd sms-bericht met tekst en mobiel nummer, een stuk tekst of een link naar een internetpagina. De QR-code wordt uitgelezen door het te scannen met een smartphone.
 
Huidige situatie in heel Nederland
De deurwaarder betekent een exploot. Vervolgens maakt de deurwaarder rapportage van de aangetroffen situatie door een formulier handmatig in te vullen. Het formulier wordt naar het kantoor gebracht waarna het door de administratie verwerkt wordt en de advocaat wordt ingelicht. Er gaan dus een paar dagen overheen.
Nieuwe situatie


De deurwaarder van Incassade betekent een exploot. Vervolgens scant de deurwaarder van Incassade de QR-code (in dit geval gedrukt op een kleine sticker) die bij het exploot is gevoegd. De QR-code verwijst de deurwaarder naar een internetpagina waar alle informatie ingevuld kan worden. De gegevens worden verwerkt in een centrale gegevensverzameling op een server van Incassade. Tegelijkertijd wordt een sms-bericht en e-mailbericht gestuurd naar de betreffende advocaat met dezelfde informatie. Dit alles in een tijdsbestek van nog geen 2 minuten.
 
 
Aanvullende informatie
Incassade
Incassade is een toonaangevende  professionele creditmanagementorganisatie. In heel Nederland en in het buitenland verrichten wij voor u alle werkzaamheden van facturatie, pre-incasso, minnelijke incasso tot en met gerechtelijke incasso. Incassade onderscheidt zich door haar kenmerkende werkwijze: innovatief, duurzaam en eigenzinnig. In één woord samengevat INslim.
 
Internet Academie
De Internet Academie is een kenniscentrum binnen de NHL Hogeschool en houdt zich bezig met innovatie ten behoeve van het MKB in Noord-Nederland. Innovatie op het gebied van ICT, internet en mobiel. De Internet Academie geeft daarnaast lezingen en workshops over nieuwe technieken en innovatieve conc

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement