Ondernemend Friesland nieuws

Verbindende schakel in de markt

Bram van Hees Clafis Groep

De succesbenadering van CLAFIS Ingenieus

Betrokken, deskundig en gedreven: dat is Clafis Ingenieus. Het landelijk opererende ingenieursbureau, dat tien jaar geleden in Heerenveen werd opgericht, biedt slimme oplossingen voor technische, beleidsmatige en juridische vraagstukken. Dat de CLAFISbenadering werkt, blijkt onder meer uit de groei van de organisatie: het bedrijf telt inmiddels zeven vestigingen verspreid over heel het land. Voor de juni editie sprak OF met Bram van Hees, vestigingsmanager in Heerenveen.

Vestiging Heerenveen

De voormalige Technische School aan de Burgemeester Falkenaweg is het monumentale onderkomen van Clafis Heerenveen . De medewerkers opereren hier vanuit de gymzaal van de oude school. De vloer is volledig intact gebleven. Samen met de klimtouwen geeft dit de kantoorruimte een bijzondere sfeer. Bram van Hees: “Het is een bewuste keuze om met z’n allen in één ruimte te werken. In een omgeving waar gelijkwaardigheid, openheid, enthousiasme en betrokkenheid belangrijk zijn.  Bovendien geloven wij dat samen werken effectiever is als je elkaar direct kunt aanspreken. Het past bij onze cultuur: open en dynamisch.”

 

De kleine vierhonderd medewerkers van CLAFIS zijn onder andere werkzaam in de energiesector, de industrie, infrastructuur, bouw en food. Bovendien heeft het ingenieursbureau zich gespecialiseerd in geodesie, de maritieme sector, olie en gas en de ruimtelijke omgeving. “Wij kunnen onze klanten echt van A tot Z bedienen. Van advies tot en met uitvoeringsbegeleiding. Hierbij vormen duurzaamheid, vooruitgang en flexibiliteit de uitgangspunten”, aldus Van Hees.

 

CLAFIS Ingenieus

Projecten

In Friesland is CLAFIS met ruim 110 collega’s bij tal van aansprekende projecten betrokken. Zo werkt het bureau in opdracht van Alliander aan de innovatie van energienetwerken. Bram van Hees: “Door de opkomst van nieuwe toepassingen als elektrische auto’s zal de komende decennia het elektriciteitsgebruik sterk gaan toenemen. Daarnaast is er steeds meer sprake van een decentrale elektriciteitsproductie door onder andere de opkomst van zonnepanelen. De bestaande infrastructuur zal hierdoor zwaarder belast worden. Door het intelligenter maken van het middenspanningsnet is het mogelijk om zwakke plekken in het net op te sporen en storingen te voorkomen. Daarnaast kan kortsluiting sneller gedetecteerd en gelokaliseerd worden. De ontwikkelingen moeten het aantal minuten dat consumenten en bedrijven zonder stroom zitten in de toekomst verder verminderen.”

 

Haak

CLAFIS is eveneens betrokken bij de Haak om Leeuwarden. Van Hees: “Kenmerkend aan onze manier van werken is dat wij via verschillende partijen bij dit project betrokken zijn. Vanuit de Provincie, de gemeente Leeuwarden, maar ook vanuit diverse aannemers. Dankzij onze kennis vanuit verschillende invalshoeken kunnen we fungeren als een verbindende schakel in de markt. Op deze manier acteren wij momenteel ook in de zuivel en bij de Gasunie waar we zowel aan opdrachtgevers als opdrachtnemerszijde bij diverse grote projecten betrokken zijn.”

 

Ambitie

Waar gaat CLAFIS heen in de toekomst? Daar is Van Hees heel duidelijk in. “We willen een vanzelfsprekendheid zijn in de markt wanneer het gaat om kennis en kunde. Bedrijven en overheden moeten nog sneller dan nu aan CLAFIS denken wanneer ze de juiste partner zoeken voor ingenieuze oplossingen voor hun projecten!

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement