Ondernemend Friesland nieuws

Verno Materieelverhuur stapt over op klimaatneutrale diesel TRAXX Zero

Verno Materieelverhuur stapt over op klimaatneutrale diesel TRAXX Zero

Een slimme combinatie van CO₂-reductie en CO₂-compensatie leidt tot CO₂-neutrale brandstof voor alle vracht- en bedrijfswagens en machines van Verno Materieelverhuur. De overstap naar klimaatneutrale diesel past in de strategie van Verno om bewust om te gaan met mens en milieu en zodoende de milieu-impact van de werkzaamheden te verkleinen.

Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik - en daarmee ook de CO₂-uitstoot - van dieselmotoren. De resterende CO₂-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Deze combinatie van CO₂-reductie en CO₂-compensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee de CO₂-uitstoot van dieselvoertuigen volledig wordt gecompenseerd.

 

Voor Verno Materieelverhuur is, net als bij de meeste bedrijven, het wagen- en machinepark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO₂-uitstoot. Voor de bedrijfsvoering op de 7 vestigingen in Noord-Nederland zijn deze onmisbaar, echter als duurzame onderneming kiest Verno daar waar mogelijk voor oplossingen om de uitstoot verder te reduceren.

 

Voor de CO₂-compensatie is TRAXX een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO₂-uitstoot. Climate Neutral Group selecteert klimaatprojecten die gegarandeerd elders CO₂ reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen zoals TüV. Na afloop van elk kalenderjaar stelt Climate Neutral Group certificaten op voor TRAXX Zero gebruikers, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde CO₂.

TRAXX leverancier, Slump Oil uit Heerenveen, spant zich actief in om ook de milieu-impact van haar brandstofleveranties te verkleinen. Zo heeft Slump Oil de Lean & Green Star voor duurzame logistiek behaald door in 5 jaar minimaal 20% minder CO₂ te hebben uitgestoten tijdens brandstofleveranties aan klanten.  De tankwagens van Slump Oil rijden ook op TRAXX Zero om de impact op het milieu te verkleinen.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement