Ondernemend Friesland nieuws

Vitablend Ondernemers van het Jaar Weststellingwerf 2012

Maarten de Boer en Kees Schepers van Vitablend in Wolvega met de prijs. Winnaars van de Verkiezing Ondernemer van het Jaar 2012

Maarten de Boer en Kees Schepers van Vitablend zijn woensdagavond uitgeroepen tot ‘Ondernemers van het Jaar Weststellingwerf 2012’. Zo´n 250 ondernemers waren er woensdagavond in Victoria Park Wolvega getuige van dat juryvoorzitter Siem Jansen van de NOM de eigenaren van Vitablend Wolvega tot winnaars uitriep. Jansen lichtte het juryoordeel als volgt toe: “Onbekend is Vitablend voor velen waarschijnlijk. Terwijl het toch een wereldspeler is op het gebied van additieven voor met name voeding. Additieven als verrijking (b.v. in de vorm van vitamines) en anderzijds ter bescherming tegen bederf. Kwaliteiten van het bedrijf zijn vooral snelle levering, klantspecifiek en in kleine hoeveelheden.

Daarmee zit het bedrijf in niches. Gemiddeld aantal producten per twee jaar zo’n 200 die om de twee jaar ook totaal vernieuwd zijn. Dit komt vooral door eigen productontwikkeling en laboratorium dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen in de voedingsbranche. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid is de directie steeds opnieuw op zoek naar het gebruik van natuurlijke grondstoffen. Met name voor de eindgebruiker, de consument geeft dat een vertrouwd gevoel. De directie stuurt heel nadrukkelijk op talentontwikkeling in het bedrijf waardoor mensen zich kunnen ontwikkelen, b.v. vanuit de productie naar salesmanager. Recent is een nieuwe vestiging in Singapore geopend voor een groot deel van de Aziatische markt. Men onderzoekt nu de mogelijkheden in Zuid Amerika. Naast het bedienen van de markt in andere delen van de wereld maakt het dit bedrijf ook minder kwetsbaar. Problemen in het productieproces of met de productiecapaciteit van het ene bedrijf kunnen worden opgevangen door het andere. De directie heeft een duidelijk visie op mens en bedrijf en waar ze naar toe willen.”

 

De Stuyvesant Startersprijs is dit jaar ten deel gevallen aan Jeroen Hettinga van Frans Autoglans. Rabobank De Stellingwerven stelde hem een kennischeque ter waarde van € 1000,- beschikbaar. Als afsluiting van het jaar Stuyvesant-400 werd de prijs uitgereikt door Pieter Stuyvesant.

 

De verkiezing Ondernemer van het Jaar Weststellingwerf is een initiatief van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) en is voor het eerst gehouden in 2007. Dat jaar was Jan Oosterveld van Oosterveld Installatietechniek in De Blesse de winnaar. Een jaar later werd hij opgevolgd door Truus Been van PrePressMediaPartners in Wolvega. In 2009 won Michiel Kranendonk van Kranendonk Schilders, in 2010 Mark Manchester van meubelmakerij De Esdoorn en in 2011 Fokko van der Duim van Racket & Health Centre.

 

Fotografie: Lenus vd Broek

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement