Ondernemend Friesland nieuws

Vitalis wint prijs MVO-Koplopersproject

Aandacht voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vitalis Nederland BV heeft donderdag 3 november de Koplopers-prijs gewonnen, de prijs voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in de gemeente Smallingerland. De uitreiking vond plaats tijdens het Koplopersymposium in Schouwburg De Lawei in Drachten.

 

Het symposium was de afsluiting van het Koplopersproject. Dit project is gestart in 2010, op initiatief van de gemeente Smallingerland. Zes organisaties uit deze gemeente zijn aan de slag gegaan met duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij werden ze inhoudelijk begeleid door adviesbureau DGMR uit Drachten. De resultaten van dit project zijn tijdens het symposium gepresenteerd. Andere koplopers zijn Datas Kantoor Kompleet, Spoelstra Installatiebedrijf, Bewegingscentrum Drachten, Riemersma Bouw en Project en de gemeente Smallingerland. 

Diverse concrete resultaten
Uit handen van Thom Deutekom, parkmanager van de SPRD, kreeg MVO-coördinator Annemarie Bosma van Vitalis de Koplopers-prijs. “Vitalis heeft al verschillende concrete zaken in gang gezet. Zo werd er milieu- en mobiliteitsscan uitgevoerd en wordt afval nog beter gescheiden. Daarnaast draagt het drukwerk van Vitalis altijd het FSC-keurmerk, is er een auto- en fietsplan voor medewerkers en bestaat het wagenpark alleen nog uit ‘groene’ personenauto’s. Verder stapt Vitalis binnenkort over op groene energie”, aldus Annemarie Bosma. “MVO is onderdeel van ons beleid geworden, deze prijs is voor Vitalis absoluut een stimulans om op deze weg verder te gaan”.

Vrijwel zeker een vervolg
Het symposium werd georganiseerd om ook andere ondernemers te inspireren en te interesseren om maatschappelijk verantwoord en duurzaam te ondernemen. Vanwege het succes geeft de gemeente Smallingerland het Koplopersproject vrijwel zeker een vervolg.

Achtergrondinformatie Vitalis
Mensen zo comfortabel en actief mogelijk laten wonen en leven. Zorgverleners een veilige en prettige werkomgeving bieden. Dat zijn de uitdagingen die Vitalis Nederland BV aangaat. Dat doet ze met zorgproducten van hoge kwaliteit, innovatieve diensten en aanvullende serviceconcepten. Een team van 75 gedreven en ervaren medewerkers werkt dagelijks voor consumenten, paramedici en zorgcentra in heel Nederland. Vitalis is Revakeur- en ISO 9001-gecertificeerd en CBW-erkend.
 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement